De vondsten werden gedaan in de omgeving van de Kapel van Genooy in Venlo
In samenwerking met
L1mburg
NOS NieuwsAangepast

Politie onderzoekt vondst paardenhoofd en twee kadavers van pony's in Venlo

De politie in Venlo onderzoekt de vondst van een paardenhoofd en twee kadavers van pony's in Venlo. De kadavers werden vorige week maandag gevonden, het hoofd afgelopen weekend, laat de politie aan 1Limburg weten.

Volgens de regionale omroep waren de twee kadavers in de omgeving van de Kapel van Genooy begraven. Het paardenhoofd lag in een groengebied iets verderop. De politie onderzoekt in samenwerking met de dierenpolitie of de vondsten verband houden met elkaar.

De politie vraagt iedereen die op of rond 18 september iets vreemds heeft gezien in de buurt van de kapel het te laten weten. Ook buurtbewoners met camerabeelden wordt gevraagd zich te melden.

Het paardenhoofd zou zijn gevonden door een wandelaar, die daarna de politie inschakelde. Op Facebook schrijft de man dat de teugels nog aan het hoofd vastzaten.

Zorgboerderij

In de buurt van de vondsten liggen een manege en zorgboerderij. De eigenaar laat aan 1Limburg weten geen dieren te missen. "We zagen wel de nodige politie en een busje van de recherche. Maar we hebben pas op Facebook gelezen wat er aan de hand was", zegt hij.

De man herinnert zich wel een eerdere vondst. "Mijn dochter heeft afgelopen zomer ook een kadaver van een paard gevonden in die buurt. Daar hebben we toen melding van gemaakt bij de politie."

De politie laat desgevraagd weten dat ook die vondst nog niet gelinkt kan worden aan de kadavers die afgelopen week werden ontdekt. "Maar als die melding is gedaan bij ons, zullen we dat zeker meenemen in het onderzoek", aldus een woordvoerder. Vooralsnog is bij de politie niet bekend aan wie de twee pony's en het paard toebehoorden. In het onderzoek worden ook eventuele meldingen van vermiste paarden meegenomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl