NOS Nieuws

Slot over de Klassieker: 'Ajax-uit nog steeds de moeilijkste wedstrijd'

Feyenoord is aanstaande zondag de favoriet in de Klassieker. Toch benadrukt trainer Arne Slot vrijdag op de persconferentie dat Ajax over genoeg individuele kwaliteiten beschikt om het de Rotterdammers moeilijk te maken.

"De meeste mensen zullen vinden dat ze beter kunnen, maar het zegt ook veel dat je in een mindere vorm toch zoveel kansen creëert", blikt Slot terug op de Europese wedstrijd van Ajax tegen Marseille (3-3).

"Wij spelen altijd om te winnen. Proberen altijd zelf de overwinning op te halen", gaat Slot verder. "Dat zullen we zondag ook weer op onze manier trachten te doen. Maar we hebben ook met een tegenstander te maken die er ook wat tegenover wil zetten."

Trauner ziek, Ueda traint weer

Luka Ivanusec viel geblesseerd uit in de Champions League-wedstrijd tegen Celtic. Slot wil nog niet vertellen wie de geblesseerde Kroaat zal vervangen tegen Ajax. Feyenoord heeft "opties voldoende" op de flanken, volgens Slot.

Slot blikt vooruit op de Klassieker: 'Trauner heeft vandaag niet meegetraind'

Ayase Ueda liep anderhalve week geleden een spierblessure op. De verwachting was dat de spits een aantal weken rust moest houden. Maar Ueda heeft de training inmiddels hervat en lijkt nagenoeg klaar voor een rentree.

"Hij heeft net voor het eerst voluit meegetraind", zei Slot. "We moeten zaterdag een verstandige beslissing nemen. Want er komt ook een uitwedstrijd tegen Atlético Madrid in de Champions League aan. En dan is Santiago Giménez nog geschorst."

Gernot Trauner ontbrak op de training van vrijdag, hij is ziek. Slot verwacht dat hij er zondag gewoon weer bij is.

'Moeilijkste uitwedstrijd'

Ajax verkeert in een moeilijke periode. Begrijpelijk volgens Slot, want het kost tijd om nieuwe spelers in te passen. "Vanuit de opbouw is het lastig als er achterin veel nieuwe namen staan, dan heb je misschien meer moeite."

Desondanks ziet Slot wel al een structuur in het druk zetten en opbouwen van de rivaal. "Als je een plan hebt, wil het nog niet zeggen dat het altijd goed loopt. Ik vind dat Ajax wel een duidelijk plan heeft, dat loopt nog niet meteen perfect."

Nog steeds is Ajax-uit volgens Slot de "moeilijkste" eredivisiewedstrijd van het seizoen. In achttien jaar tijd werd de uitwedstrijd maar één keer gewonnen. "Iedereen is zich bewust van de moeilijkheidsgraad van Ajax-uit", gaat Slot verder. "Dat zie je aan hoe serieus er getraind wordt. De spelers voelen dat er een speciale wedstrijd op het programma staat."

Deel artikel: