Maurice Steijn op het trainingsveld
NOS Voetbal

Steijn strijdbaar naar Feyenoord: 'Zij zijn kampioen, maar wij zijn Ajax'

Ajax-trainer Maurice Steijn lijkt voorzichtig te onderschrijven dat Feyenoord aankomende zondag de favoriet is in de Klassieker in de eredivisie. Uit het 3-3 gelijkspel van gisteravond tegen Olympique Marseille in de Europa League put hij hoop.

"Ik wil Ajax zo snel mogelijk een smoelwerk geven", zei Steijn vrijdag op een persconferentie richting de wedstijd tegen Feyenoord. "We moeten deze ploeg vertrouwen geven en naar vastigheden zoeken. Dan moet het elke week beter. Dat zal misschien met vallen en opstaan gaan, maar ik heb vertrouwen in dit elftal."

"Ik heb ons tegen Marseille aan de bal veel goed zien doen, met mooie aanvallen en goede goals. Tegen Feyenoord moet het in een hoger baltempo. En we willen ook een portie bravoure zien. Gisteren heeft ons wat dat betreft gesterkt."

Reëel zijn

Vindt Steijn dat Ajax moet winnen van Feyenoord? "We moeten voor de winst gaan, maar je moet ook reëel zijn. Als je niet in staat bent om ze kapot te spelen, kan het zijn dat je genoegen moet nemen met een gelijkspel. Met een nederlaag kan ik geen genoegen nemen."

Helemaal in de underdogrol wil Steijn ook niet kruipen. "Ja, zij zijn kampioen, maar wij zijn Ajax."

Steijn over Klassieker: 'Misschien wel genoegen nemen met gelijkspel'

Steijn kan zondag beschikken over Silvano Vos. De middenvelder had na zijn Europese debuut tegen Marseille last van zijn knieën, maar lijkt de wedstrijd tegen Feyenoord te gaan halen.

Tegen Feyenoord zou de pas 18-jarige middenvelder, die gisteravond ondanks een rode kaart een goede indruk maakte, kunnen starten. Steijn: "Ik schroom niet om zo'n jongen voor de leeuwen te gooien."

Devyne Rensch is nog een twijfelgeval voor de wedstrijd tegen Feyenoord. Gisteren was hij nog niet fit genoeg om mee te doen en speelde Anton Gaaei als rechtsback.

Boven zichzelf uitstijgen

Regerend landskampioen Feyenoord staat vierde, het Ajax in crisis twaalfde. Hoe gaat Steijn om met het feit dat Ajax in eigen huis niet de favoriet is? "Ze zijn heel goed en niet voor niets kampioen geworden. Ze hebben een duidelijke speelwijze en maken veel doelpunten."

Steijn weet dat Ajax zijn beste wedstrijd van het seizoen zal moeten spelen om te winnen. "Ik hoop dat mijn ploeg boven zichzelf uitstijgt zondag."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl