Kenneth Taylor (rechts) met Isaac Babadi en Noah Ohio
NOS Voetbal

Jong Oranje wint ook tweede wedstrijd in EK-kwalificatie tegen Noord-Macedonië

Jong Oranje heeft ook de tweede EK-kwalificatiewedstrijd gewonnen. Na de overwinning op Jong Moldavië afgelopen vrijdag won het Jong Oranje van bondscoach Michael Reiziger met 2-0 van Jong Noord-Macedonië.

Jong Oranje begon dinsdagmiddag in de Noord-Macedonische hoofdstad Skopje met drie wijzigingen ten opzichte van vrijdag. Sontje Hansen en Anass Salah-Eddine verloren hun plaats aan Million Manhoef en Youri Baas.

Jong Oranje in Noord-Macedonië

Devyne Rensch sloeg de wedstrijd over omdat zijn vriendin hoogzwanger is. Hij werd vervangen door Ki-Jana Hoever. Daardoor zat de aanvoerdersband om de arm van NEC-middenvelder Dirk Proper. Hij zag dat Jong Oranje het lastig had in de eerste helft. Er werd maar weinig gecreëerd, en als er een kans kwam, zoals voor Emanuel Emegha, ging de bal niet op doel. Hij kopte over.

Ohio en Taylor

Na rust moest Jong Oranje-doelman Calvin Raatsie zelfs in actie komen om een achterstand te voorkomen. Reiziger besloot om te wisselen en een van die wissels - Noah Ohio voor Emegha - pakte goed uit. In de 68ste minuut maakte Ohio na een prachtige aanval het openingsdoelpunt op aangeven van Kenneth Taylor.

Die twee waren ook betrokken bij het tweede doelpunt een paar minuten later. Ohio versierde een strafschop die benut werd door Taylor: 0-2.

Jong Noord-Macedonië drong nog aan maar tot echte kansen kwamen ze niet.

Georgië en Gibraltar

Zweden, Georgië en Gibraltar zijn de andere landen die deel uitmaken van groep C. Volgende maand speelt het elftal van Reiziger uitwedstrijden tegen Georgië en Gibraltar.

Het EK van 2025 is in Slowakije, dat als gastland automatisch is geplaatst. De negen groepswinnaars en de drie beste nummers 2 plaatsen zich direct. De overige zes beste nummers 2 maken via een play-off ook nog kans op de resterende drie EK-tickets.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl