NOS Voetbal

'Onbeschrijfelijk om hier te zijn', revelaties Babadi en Van Bommel bij Jong Oranje

Babadi's broer is ook zijn zaakwaarnemer: 'We hebben het gehad over situatie bij PSV'

Met dertien nieuwe spelers en een nieuwe bondscoach in Michael Reiziger breekt een ander tijdperk aan bij Jong Oranje. De kwalificatie voor het EK van 2025 in Slovenië begint vanavond in Waalwijk tegen Jong Moldavië.

Van de vele nieuwkomers waren Isaac Bababi en Ruben van Bommel de voorbije weken de grootste revelaties in de eredivisie. "Echt onbeschrijfelijk", noemt Babadi de oproep voor Jong Oranje. "Ik ben er echt heel erg blij mee."

De 18-jarige middenvelder scoorde voor PSV in de voorronde van de Champions League tegen Sturm Graz en had ook basisplaatsen tegen Feyenoord (Johan Cruijff Schaal), FC Utrecht en Vitesse (eredivisie).

Weloverwogen

Van Bommel (19) kent een flitsende start bij AZ, dat de linksbuiten overnam van MVV Maastricht. De zoon van oud-international Mark van Bommel scoorde zelfs al drie keer voor de Alkmaarders, tegen Santa Coloma en Brann Bergen in de voorronde van de Conference League en tegen Go Ahead Eagles in de eredivisie.

"Het is voor veel mensen denk ik een verrassing dat het zo goed gaat, maar voor mij niet omdat ik die keuze weloverwogen gemaakt heb", aldus Van Bommel. "AZ is natuurlijk goed met jonge jongens en ik denk dat de club en de manier van spelen gewoon goed bij mij passen."

Ruben van Bommel: 'Ik ga niet te vroeg naar het buitenland, net als mijn vader'

Het is snel gegaan voor de talenten. Babadi mocht bij PSV in de voorbereiding mee als stagiair op trainingskamp. De aanvallende middenvelder viel dermate in de smaak bij trainer Peter Bosz, dat hij werd doorgeschoven naar de A-selectie.

PSV wil het contract van de Nijmegenaar graag verlengen, maar kon nog niet tot overeenstemming komen met Samuel Babadi, de zaakwaarnemer en negen jaar oudere broer van het talent. Aan het eind van dit seizoen loopt het contract af.

"Ik heb bij mijn zaakwaarnemer aangegeven dat ik bij PSV wil blijven. Dat is gelukt in de afgelopen transferperiode", zegt Babadi. De serieuze gesprekken over de voetbaltoekomst zijn nieuw voor de broers.

Huilen

"Hij is negen jaar ouder, maar soms zijn we net tweelingbroers. We doen bijna alles samen", vertelt de PSV'er. Zijn broer speelde in de jeugd van NEC en het tweede elftal van Helmond Sport, maar redde het niet in het profvoetbal.

"Vroeger wilde ik altijd met hem mee om te voetballen, maar dat kon soms niet omdat ik nog zo jong was", lacht Babadi. "Dan moest ik huilen als ik niet mee mocht doen. Nu is het anders en mag ik de wedstrijdjes organiseren."

Isaac Babadi viert een treffer van PSV

Dat zijn broer nu zijn belangenbehartiger is, heeft een groot voordeel. Babadi heeft geen zaakwaarnemer die geld wil verdienen door hem snel naar een buitenlandse club te brengen. "Ik heb het zelf voor het zeggen en met zijn steun voel ik dat ik de juiste keuzes maak."

Te vroeg voor buitenland

Babadi lijkt te kiezen voor een langer verblijf bij PSV en ook Van Bommel is van plan om voorlopig in de eredivisie te blijven. "Het is nu veel te vroeg om naar het buitenland te gaan, ik ben pas 19", zegt de revelatie van AZ.

"Het is niet goed om te vroeg naar het buitenland te gaan, dat heeft mijn vader ook niet gedaan. Maar uiteindelijk is het buitenland wel mijn ambitie."

Met zijn vader is een veel terugkerend gespreksonderwerp genoemd. Mark van Bommel, die pas op 28-jarige leeftijd PSV verruilde voor FC Barcelona, speelde 79 interlands en was aanvoerder van Oranje en Bayern München. "Het is logisch dat iedereen naar hem vraagt, omdat hij zo'n grote carrière heeft gehad. Mensen gaan toch vergelijken", weet Van Bommel junior.

Ruben van Bommel maakte in zijn eerste weken bij AZ meteen een goede indruk

"Ik heb al lang met die vergelijkingen te maken, dus ik ben er wel oké mee nu", zegt Van Bommel. Bovendien gaat de vergelijking mank. "Hij was een middenvelder en ik ben een aanvaller, we hebben heel andere kwaliteiten."

De eerste stappen richting de top kan Van Bommel bij Jong Oranje gaan maken. "Het prikkelt. We hebben dertien nieuwe jongens, die allemaal even graag willen laten zien wat ze kunnen. Dat is alleen maar goed en positief voor Jong Oranje."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl