NOS Voetbal

Van Marwijk geniet van debuut kleinzoon Van Bommel: 'Wordt beter dan z'n opa'

Van Marwijk geniet van debuut kleinzoon Van Bommel: 'Wordt beter dan z'n opa'

Bert van Marwijk keek zondagmiddag op de tribune met schoonzoon Mark van Bommel vol trots naar de prestaties van zijn kleinzoon Ruben van Bommel, die met een doelpunt en een assist in het shirt van AZ een prachtig eredivisiedebuut beleefde.

De 19-jarige buitenspeler had daarmee een behoorlijk aandeel in de 5-1 overwinning van de Alkmaarders in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles.

"Ik was vanmiddag extra trots", aldus Van Marwijk, die met de familie het gedenkwaardige debuut van de jongste Van Bommel-telg bescheiden had gevierd. "Heel bijzonder. We hebben samen met de familie gegeten. Hij blijft er redelijk nuchter onder. Het is ook een rustige jongen, maar hij was natuurlijk blij. Dit betekent heel veel voor hem."

Bekijk de samenvatting van AZ - Go Ahead Eagles

Van Bommel koos twee maanden geleden om MVV te verlaten voor AZ. Dat was volgens Van Marwijk geen makkelijke keuze, aangezien de voetballer veel aanbiedingen had. "Hij is helemaal geen type dat vooruit denkt, maar nam wel uitgebreid de tijd voor zijn keuze."

"Normaal heb je misschien één of twee mogelijkheden, maar hij had heel wat meer keuzes. Hij kon ook naar het buitenland", vertelde Van Marwijk.

Van Bommel vertelde dat hij vaak met Van Marwijk over voetbal praat. De voormalig bondscoach geniet van die rol. "Ik ben niet zo kritisch, hoor, meer realistisch en hartstikke trots."

Van Bommel krijgt tips van vader en opa: 'Vader is niet streng, maar zegt soms waar het op staat'

Van Marwijk kende zelf een verdienstelijke profcarrière en haalde zelfs het Nederlands elftal. Als speler van Go Ahead Eagles speelde hij één interland. Evenals zijn kleinzoon speelde Van Marwijk voor AZ en ook voor MVV. Bovendien was Van Marwijk ook een linksbuiten. Overeenkomsten genoeg.

"Zijn broer, die ook zeer behoorlijk kan voetballen, lijkt qua positie wat meer op zijn vader", verwijst Van Marwijk naar de 21-jarige Thomas, die speelt bij het Belgische Patro Eisden. "Ruben lijkt wat meer op mij. Ik herken wel veel, bepaalde bewegingen, hoe hij aanneemt en versnelt. Maar er zijn natuurlijk genoeg verschillen. Hij is bijvoorbeeld veel sneller, rechtsbenig en scoort makkelijker dan ik."

Van Marwijk is van één ding overtuigd. "Hij wordt beter dan zijn opa."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl