In samenwerking met
RTV Oost
NOS Nieuws

Eiting na twee arbitragezaken aan de slag bij Twente: 'Veel pijn gevoeld'

Eiting overlegde met arts over ziekmelding: 'Hoofd stond er niet naar om te spelen'

Carel Eiting mocht dinsdagmiddag eindelijk het trainingsveld van FC Twente op. De 25-jarige middenvelder dacht voor een transfersom van 400.000 euro te mogen vertrekken bij FC Volendam, maar dat ging niet zo makkelijk.

Volendam interpreteerde de transferclausule in zijn contract op een andere manier. Na twee zittingen van de arbitragecommissie van de KNVB kon FC Twente de speler uiteindelijk overnemen voor één miljoen euro, meer dan het dubbele.

Niet geluisterd

De kwestie heeft de middenvelder flink geraakt, vertelt hij aan RTV Oost. Zo kaartte hij bij meerdere mensen aan dat het niet goed met hem ging, maar had hij niet het gevoel dat er naar hem werd geluisterd. Na de uitspraak in de tweede arbitragezaak, waarin hij gelijk kreeg en dus mocht vertrekken, barstte Eiting in tranen uit.

"Ik denk dat in topsport wordt verwacht dat spelers alles maar moeten doen en dat alles maar normaal is. Dat als je zoveel pijn en emotie voelt als ik heb gevoeld de laatste weken, het dan maar normaal is dat je je vol kan focussen op voetbal en alles kan geven wat je hebt. Dat was helemaal niet zo voor mij", aldus Eiting.

Eiting tijdens de arbitragezaak

Hij meldde zich zelfs ziek bij FC Volendam: "We hebben afspraken gemaakt met de club voordat ik zou komen. Die werden niet nagekomen en toen ontstond er een heel onprettige situatie voor mij", aldus Eiting.

Het ziekmelden was een bewuste en doordachte keuze, volgens Eiting. "Ik heb de clubarts gebeld en ik heb met de huisarts besproken wat de situatie is en of ik de dag erna kon spelen, maar al snel bleek dat mijn hoofd daar totaal niet naar stond en dat het eerder gevaarlijk werd om te spelen. Dat heb ik 24 uur van tevoren gemeld."

Spandoek

Dat hij zich ziekmeldde, viel slecht bij de supporters van FC Volendam. De club speelde afgelopen weekend uitgerekend tegen FC Twente. Supporters van de club uit het vissersdorp hadden een spandoek meegenomen. "Ik werd een avond van tevoren gebeld dat er misschien een spandoek zou komen. Dat was prettig, want ik kon m'n familie en omgeving daarop voorbereiden."

Het spandoek dat de supporters van Volendam lieten zien

Eiting kan wel begrip opbrengen voor de actie van de supporters, maar zegt het niet helemaal terecht te vinden. "Over het algemeen vind ik het goed dat supporters hun club steunen. In dit geval denk ik niet dat ze het hele verhaal kennen. Ik hoop dat daar op een dag anders naar gekeken wordt. Ik heb gisteren nog wel afscheid genomen en dat was heel prettig."

De middenvelder is blij dat hij eindelijk aan de slag kan bij zijn nieuwe club. "Ik heb al twee maanden geleden m'n ja-woord gegeven aan Twente, dus je kunt begrijpen dat ik niet kon wachten om te beginnen. Ik heb er heel veel zin in, het is een ontzettend leuke groep. Een hele fijne omgeving."

Advertentie via Ster.nl