Carel Eiting in het shirt van FC Volendam
NOS Voetbal

Eiting na maandenlang geschil definitief naar FC Twente

Na een maandenlang geschil heeft FC Twente de komst van Carel Eiting bekendgemaakt. De club betaalt één miljoen euro aan FC Volendam voor de 25-jarige middenvelder. Eiting heeft een contract voor drie seizoenen ondertekend.

"Afgelopen periode is het veel gegaan over een overgang van Carel naar FC Twente", zegt technisch directeur van FC Twente Arnold Bruggink op de clubwebsite. "We zijn blij dat er duidelijkheid is gekomen en we de transfer van Carel vandaag hebben kunnen afronden."

Daarmee komt er definitief een einde aan het conflict tussen Eiting en de club waar hij sinds de zomer van 2022 in 35 officiële duels voor uitkwam. Eiting meende voor een gelimiteerde transfersom van zo'n 400.000 euro te mogen vertrekken, maar FC Volendam interpreteerde de transferclausule op een andere manier.

Tweede zitting

De arbitragecommissie van de KNVB bepaalde na een tweede zitting over de kwestie dat FC Volendam moest meewerken aan een overstap. FC Twente mocht de middenvelder overnemen voor één miljoen euro, zo werd woensdag duidelijk.

"Ik ben heel blij hier nu bij FC Twente te zijn en voor deze mooie club te gaan spelen", aldus de jeugdinternational. "Ik ga alles geven voor de spelers, de club en de supporters. Ik kijk uit naar de eerste wedstrijd hier in het stadion."

Eiting, geboren in Amsterdam, doorliep de jeugdopleiding van Ajax en speelde 17 officiële duels voor de hoofdmacht van de club. Hij voetbalde ook voor KRC Genk en Huddersfield Town.

FC Twente speelt zondag een uitwedstrijd tegen FC Volendam, maar Eiting is dit weekend nog niet speelgerechtigd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl