Desiree van Lunteren
NOS Voetbal

AZ en Van der Gragt halen Van Lunteren uit voetbalpensioen

Desiree van Lunteren keert onverwacht terug op het voetbalveld. De 30-jarige oud-international, die in 2022 een punt achter haar carrière zette, heeft voor een jaar getekend bij AZ.

Verdediger Van Lunteren begon haar loopbaan bij de Alkmaarders en via onder meer Ajax en SC Freiburg belandde ze in 2021 bij PSV. Daar hield de 84-voudig international het na een jaar voor gezien omdat ze meer tijd wilde besteden aan haar gezin en aan haar eigen pedicurepraktijk. Ze won met AZ en Ajax in totaal drie landstitels en vier KNVB-bekers.

De in Almere geboren Van Lunteren was basisspeelster van Oranje tijdens het gewonnen EK van 2017 en kwam verder uit op het EK van 2013 en de WK's in 2015 en 2019.

In het najaar van 2019 zwaaide ze op 26-jarige leeftijd plotseling af als international omdat ze geen motivatie meer kon opbrengen voor Oranje.

Stefanie van der Gragt (l) en Desiree van Lunteren

Het aantrekken van Van Lunteren is een van de eerste wapenfeiten van technisch manager Stefanie van der Gragt. De 107-voudig international beëindigde na het WK van deze zomer haar actieve voetballoopbaan om bij AZ aan de slag te gaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl