Desiree van Lunteren zet een punt achter haar loopbaan
NOS Voetbal

Van Lunteren stopt na 13 jaar en 84 interlands met voetbal: 'Meer tijd voor gezin'

Desiree van Lunteren zet na dit seizoen een punt achter haar loopbaan. De 29-jarige PSV'er wil meer tijd met haar gezin doorbrengen, zo schrijft ze in een bericht op haar Instagram.

De verdediger uit Almere speelde 84 interlands en won met Oranje in 2017 het Europees kampioenschap in eigen land. Twee jaar later stond ze met de Oranjevrouwen in de finale van het WK. In het najaar van 2019 zwaaide ze op 26-jarige leeftijd plotseling af als international.

Van Lunteren kon geen motivatie meer opbrengen voor de nationale ploeg. "Het is voor mij mooi geweest zo. Ik zou mezelf, en zeker het team, tekortdoen als ik er niet meer voor honderd procent voor ga", zei ze destijds.

Dertien jaar op hoog niveau

Nu zet ze definitief een punt achter haar carrière "Het was een moeilijke beslissing maar het is genoeg zo. Ik wil meer tijd met mijn gezin gaan doorbrengen en mij gaan richten op een maatschappelijke carrière", schrijft Van Lunteren.

Van Lunteren: "Dertien jaar heb ik op het allerhoogste niveau mogen spelen. Ik heb bij verschillende mooie clubs gespeeld, mooie prijzen behaald en heel veel hoogtepunten beleefd."

Drie titels en vier bekers

Van Lunteren speelde sinds 2009 op het hoogste niveau en kwam achtereenvolgens uit voor AZ, Telstar en Ajax met tussendoor één seizoen in de Duitse Bundesliga voor SC Freiburg. Ze won met AZ en Ajax in totaal drie landstitels en vier KNVB-bekers.

Afgelopen seizoen maakte Van Lunteren, die in december 2020 beviel van een zoon, de overstap van Ajax naar PSV. Een vijfde KNVB-beker kon Van Lunteren niet toevoegen aan haar palmares. Maandag verloor ze in de bekerfinale met 2-1 van Ajax.

Desiree van Lunteren met haar zoon Daan na de wedstrijd tegen FC Twente

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl