Oververhitte derby tussen NAC en Willem II definitief gestaakt

De derby tussen Willem II en NAC is na ongeveer 50 minuten definitief gestaakt, nadat er voor de tweede keer voorwerpen op het veld waren gegooid. De tussenstand van het duel in de Keuken Kampioen Divisie was 0-3 in het voordeel van NAC.

De wedstrijd lag vooraf al onder een vergrootglas vanwege spanningen in het verleden. Vorig seizoen werd daarom besloten om de derby tussen beide clubs zonder uitpubliek te spelen omdat de veiligheid niet kon worden gewaarborgd.

In april van dit jaar is het duel in Breda definitief gestaakt omdat er voorwerpen op het veld werden gegooid. De wedstrijd is toen later zonder publiek uitgespeeld.

Uitpubliek was dit jaar weer welkom bij de Brabantse derby, zo besloten de burgemeesters van Tilburg en Breda, de politie, het Openbaar Ministerie en beide clubs. De helft van het uitvak mocht gevuld worden dit seizoen.

Het uitvak in Tilburg

NAC was op weg naar een ruime overwinning op de streekrivaal. Al vroeg in de wedstrijd kwam NAC op 0-1, door een treffer in de vierde minuut van de Kosovaar Patriot Sejdiu. Sigurd Haugen verdubbelde de voorsprong een halfuur later. Na die tweede treffer werd de wedstrijd tien minuten stilgelegd omdat er met bekertjes werd gegooid.

Na de hervatting was het snel rust. Kort na de pauze scoorde NAC opnieuw. Jan Van den Bergh kopte de 0-3 binnen. Na dat doelpunt werd er vuurwerk op het veld gegooid en dat was aanleiding om opnieuw te staken. Na uitvoerig overleg werd besloten niet verder te spelen.

Beide teams wisten dit seizoen nog niet te overtuigen. Willem II haalde vijf punten uit drie wedstrijden, NAC pakte vier punten in drie wedstrijden. Of en wanneer het restant van deze wedstrijd wordt uitgespeeld, is niet bekend.