De spelers van NAC Breda op het veld
NOS Voetbal

Gestaakt duel NAC-Willem II op dinsdagmiddag (zonder publiek) uitgespeeld

De gestaakte wedstrijd tussen NAC Breda en Willem II wordt volgende week dinsdagmiddag (14.30 uur) uitgespeeld. Er is geen publiek welkom bij het restant van dit duel uit de Keuken Kampioen Divisie.

De wedstrijd tussen de twee Brabantse clubs werd vrijdagavond met nog ruim een kwartier te spelen gestaakt, direct nadat Willem II op een 1-0 voorsprong was gekomen. Toeschouwers gooiden voorwerpen op het veld naar de juichende spelers uit Tilburg en dat was voor de scheidsrechter reden het duel definitief te staken.

Eerder was de wedstrijd al tijdelijk stilgelegd, nadat er vuurwerk op het veld was gegooid.

Strengere maatregelen

De KNVB voerde onlangs strengere maatregelen in om wangedrag van de voetbalfans tegen te gaan. Dat gebeurde naar aanleiding van gebeurtenissen bij de bekerwedstrijd tussen Feyenoord en Ajax. Davy Klaassen kreeg bij het duel in Rotterdam een voorwerp op zijn hoofd. Dat duel werd tijdelijk gestaakt.

NAC staat achtste in de eerste divisie, Willem II vierde. Beide clubs maken nog kans op promotie naar de eredivisie, al zal dat dan wel via de play-offs moeten gebeuren. Er staan nog vijf volledige speelronden op het programma in de Keuken Kampioen Divisie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl