Het moment waarom de wedstrijd gestaakt werd: spelers van Willem II worden bekogeld met bekers bier
NOS Voetbal

Nieuwe regels toegepast: NAC-Willem II gestaakt na voorwerpen op veld

De wedstrijd tussen NAC Breda en Willem II is gestaakt nadat voor de tweede keer voorwerpen op het veld waren gegooid. Dat is in lijn met de nieuwe, strengere maatregelen van de KNVB.

De wedstrijd werd in de 71ste minuut eerst stilgelegd omdat er vuurwerk op het veld was gegooid. Toen de wedstrijd net weer was hervat scoorde Elton Kabangu voor Willem II en gooiden NAC-supporters plastic bekers richting de feestvierende spelers. Daarop haalde de scheidsrechter de ploegen definitief van het veld.

De voetbalbond kondigde de verscherping van maatregelen aan na het 'aanstekerincident' tijdens het bekerduel Feyenoord-Ajax. Een wedstrijd wordt direct gestaakt wanneer een speler of scheidsrechter vanuit het publiek wordt geraakt door een voorwerp, zoals Ajacied Davy Klaassen overkwam in De Kuip.

  • Pro Shots
  • Pro Shots
    Supporters van NAC steken vuurwerk af
  • Pro Shots
    Het vuurwerk wordt van het veld verwijderd

Bij alleen het gooien van voorwerpen zonder dat iemand geraakt wordt, gaan spelers en scheidsrechters bij een eerste keer naar de kleedkamers en wordt de wedstrijd tijdelijk stilgelegd. Bij een tweede keer wordt het duel direct gestaakt.

Van dat laatste scenario was sprake toen er bekers bier op het veld werden gegooid.

NAC-trainer Peter Hyballa had bij ESPN geen goed woord over voor het gedrag van de supporters. "De stadionspeaker heeft het gezegd: 'Als er nog een keer iets gegooid wordt, dan wordt de wedstrijd gestaakt'. Het is absoluut geen discipline. Het is tegen het team en tegen de club."

De start van de beladen derby tussen de twee Brabantse clubs - uitfans zijn al niet toegestaan op aangeven van de burgemeesters van Breda en Tilburg - werd al uitgesteld omdat er vuurwerk op het veld lag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl