NOS Voetbal

Bekerwinnaar Twente pakt eerste hoofdprijs in Super Cup tegen landskampioen Ajax

Vliegende start helpt FC Twente op weg in Supercup tegen Ajax

FC Twente heeft net als vorig jaar de Super Cup in de wacht gesleept. De bekerwinnaar was zaterdagmiddag landskampioen Ajax in Amsterdam met 5-2 de baas. Vorig seizoen was Twente landskampioen en klopte het bekerwinnaar Ajax in Enschede: 3-2.

Voorafgaand aan het duel op De Toekomst betuigden beide ploegen hun steun aan Jenni Hermoso. De Spaanse wereldkampioene kreeg de ongevraagde kus van bondsvoorzitter Luis Rubiales, aanleiding voor de crisis binnen de Spaanse voetbalbond.

De steunbetuiging van Ajax en FC Twente

Onder toeziend oog van bondscoach Andries Jonker was het al na 39 seconden raak. Ashleigh Weerden ging met een terugspeelbal in de fout, waarna Liz Rijsbergen er met de bal vandoor ging. Na een fraaie rush schoot de van ADO overgekomen spits via de paal binnen: 0-1. Renate Jansen tekende met een kopbal kort voor rust voor 0-2.

Tiny Hoekstra scoorde na rust uit de rebound van een inzet op de paal van Romee Leuchter. Ajax drong daarna even flink aan, maar na treffers van Jansen, Wieke Kaptein en Eva Oude Elberink doofde het Amsterdamse vuur. Kort voor tijd scoorde Leuchter nog voor Ajax.

Eva Oude Elberink (Twente) schreeuwt het uit

De trefzekere Kaptein (18) en Oude Elberink (17) zijn onderdeel van de nieuwe generatie van FC Twente, dat deze zomer afscheid nam van twee Oranje-internationals. Keeper Daphne van Domselaar trok naar Aston Villa, topscorer Fenna Kalma naar VfL Wolfsburg.

Ook verdediger Caitlin Dijkstra tekende voor de Duitse topclub, maar speelt dit seizoen op huurbasis voor FC Twente.

Champions League

De eerste prijs van het seizoen is een goede generale voor de Tukkers. Woensdag begint Twente in eigen huis aan de kwalificatie voor de Champions League. In Enschede wordt in een mini-toernooi met Sturm Graz, Levante en Stjarnan gestreden om een plaats in de tweede voorronde.

Landskampioen Ajax treft op 9 september de winnaar van Dinamo Minsk-Agarista, bij winst volgt ook voor de Amsterdamsen nog een tweede voorronde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl