Angeles Bejar
NOS Voetbal

Moeder Spaanse bondsvoorzitter Rubiales in ziekenhuis na hongerstaking

De moeder van Luis Rubiales, de in opspraak geraakte voorzitter van de Spaanse voetbalbond, is in het ziekenhuis opgenomen. Het is de zoveelste plottwist in de zaak die de Spaanse en internationale voetbalwereld al ruim een week in zijn greep houdt.

Ángeles Béjar ging drie dagen geleden in hongerstaking, uit protest tegen de -in haar ogen- heksenjacht die gaande was op haar zoon. De voorzitter van de Spaanse bond had na de WK-finale speelster Jenni Hermoso zonder toestemming op haar mond gezoend.

Kerk in Motril

De 72-jarige Béjar had zich opgesloten in een kerk in het Zuid-Spaanse stadje Motril. Ze eiste dat haar zoon met rust gelaten zou worden en excuses van Hermoso, die gelogen zou hebben. De vrouw werd werd vanavond naar het ziekenhuis in Motril gebracht.

Volgens diverse Spaanse media zou Rubiales zijn moeder overtuigd hebben om te stoppen met de hongerstaking en de kerk te verlaten.

In deze video van maandag vertelt een nicht van Rubiales over de hongerstaking van diens moeder.

Moeder van Rubiales in hongerstaking: 'We willen dat Hermoso de waarheid spreekt'

Maandag werd bekend dat de Spaanse voetbalbond eist dat Rubiales af zal treden, omdat "zijn onacceptabele gedragingen die het imago van het Spaanse voetbal ernstig hebben geschaad".

81 spelers weigeren te spelen als Rubiales aanblijft

Wereldvoetbalbond FIFA schorste Rubiales al voor negentig dagen, en justitie in Spanje stelde een onderzoek in. Maar de voorzitter zelf piekert er vooralsnog niet over om op te stappen. Vorige week haalde hij in een speech snoeihard uit naar zijn criticasters.

Luis Rubiales

Diverse Spaanse clubs en topspelers spraken zich al uit tegen de bondsvoorzitter. 81 voetbalsters, waaronder de voltallige 23-koppige gouden WK-selectie, maakten in een statement bekend niet meer voor de Spaanse ploeg te willen spelen zolang Rubiales voorzitter is.

FIFA-gala

De zaak rond de Spaanse voorzitter overschaduwt het FIFA-gala, dat donderdag in Monte Carlo plaatsvindt. Waarschijnlijk wordt de Spaanse middenvelder Aitana Bonmatí daar uitgeroepen tot beste voetbalster van het jaar.

Bonmatí behoorde tot een groep van vijftien speelsters die begin dit jaar weigerde onder bondscoach Jorge Vilda te spelen, omdat die zich grensoverschrijdend zou hebben gedragen. Toch hield de Spaanse bond onder leiding van Rubiales vast aan de bondscoach.

Bondsvoorzitter Spanje kust speelster Hermoso op mond bij WK-huldiging

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl