Spaanse vrouwenelftal
NOS Voetbal

Voetbalsters Spanje weigeren te spelen tot bondsvoorzitter vertrokken is

De voetbalsters van de Spaanse selectie hebben in een gezamenlijke verklaring aangegeven dat ze niet meer in actie komen totdat bondsvoorzitter Luis Rubiales uit zijn functie is gezet.

De voorzitter ligt onder vuur voor het geven van een kus op de mond van international Jenni Hermoso na de gewonnen WK-finale tegen Engeland.

'Ik ga niet aftreden'

Rubiales zei eerder vandaag dat hij niet van plan was te vertrekken. "Ik ga niet aftreden, ik ga niet aftreden, ik ga niet aftreden", herhaalde hij voor een volle zaal. "Ik zal vechten tot het einde." De beslissing leidde tot veel verontwaardiging.

Spaanse bondsvoorzitter bijt van zich af na kus-incident: 'Ik ga niet opstappen!'

Zelfs de Spaanse regering onderneemt nu stappen tegen de voorzitter. "We gaan handelen. We hebben alle middelen om maatregelen te nemen", kondigde de staatssecretaris voor Sport aan op de Spaanse radio.

Ook de internationale spelersvakbond FIFpro en de Spaanse Hoge Raad voor de Sport (CSD) hebben maatregelen aangekondigd.

bondsvoorzitter Luis Rubiales en Jenni Hermoso

Hermoso zelf reageerde vrijdag op de woorden van Rubiales dat zij zou hebben ingestemd met de kus en hem zou hebben willen optillen. "Ik wil duidelijk maken dat ik geen enkel moment heb ingestemd met de kus die hij mij gaf en dat ik geen enkel moment heb geprobeerd de president op te tillen", zei Hermoso in een verklaring van de spelersvakbond FutPro op sociale media.

"Ik tolereer niet dat iemand mijn woord in twijfel trekt en al helemaal niet dat iemand iets verzint dat ik niet heb gezegd", aldus Hermoso.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl