Luka Ivanusec in het shirt van Dinamo Zagreb
NOS Voetbal

Feyenoord heeft Kroatische aanvaller Ivanusec eindelijk binnen

Feyenoord heeft Luka Ivanusec binnen. De 24-jarige Kroatische vleugelaanvaller van Dinamo Zagreb tekent een 5-jarig contract in De Kuip.

"Dit is een geweldige stap voor mij", vertelt Ivanušec op de website van zijn nieuwe club uit Rotterdam. "Het heeft even geduurd, maar het belangrijkste voor mij is dat ik hier nu ben. De club en de supporters hebben mij echt het gevoel gegeven dat ze graag wilden dat ik kwam. Ik hoop met doelpunten en assists belangrijk te zijn voor deze club. Er liggen mooie uitdagingen voor ons, waar ik enorm naar heb uitgekeken."

Ivanusec kwam donderdagavond met Dinamo Zagreb in actie in de play-offs voor de Europa League. Hij scoorde eenmaal in de met 3-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen Sparta Praag. De aanvaller kreeg vlak voor tijd een publiekswissel en nam geëmotioneerd afscheid van de club waarvoor hij sinds 2019 speelde.

"Hoe er van hem afscheid is genomen door de aanhang van Dinamo Zagreb, zegt veel over hoe hij daar heeft gepresteerd", zei Slot.

Slot over aankoop Ivanusec: 'Hij is creatief en goed in de kleine ruimtes'

Zelf heeft de coach overigens weinig gezien van die wedstrijd. "Daarvoor heb je een illegaal kastje nodig", vertelde Slot lachend. "Dat heb ik niet in Zwolle, maar hier in Rotterdam hebben we dat wel."

Feyenoord probeerde Ivanušec al eerder in te lijven. Maar Dinamo Zagreb wilde hem niet afstaan. De club wilde eerst het hoofdtoernooi van de Champions League bereiken. Maar dat lukte niet. AEK Athene bleek over twee duels net iets te sterk.

Linksbuiten of centrale middenvelder

Ivanušec kan als linksbuiten en centrale middenvelder spelen. In 173 officiële wedstrijden voor Dinamo Zagreb was hij bij 57 doelpunten betrokken. Hij droeg tot dusver veertien keer het shirt van de nationale ploeg van Kroatië.

Bij Feyenoord gaat Ivanušec spelen met rugnummer 17. Bart Nieuwkoop heeft door het vertrek van Marcus Pedersen nummer 2 overgenomen.

Ivanusec zal zondag nog niet mee kunnen doen in de thuiswedstrijd tegen het gepromoveerde Almere City FC. Om dit weekend al speelgerechtigd te kunnen zijn, had Feyenoord hem vrijdag voor 12.00 uur 's middags moeten aanmelden. Maar zijn medische keuring stond pas om 15.00 uur gepland, drie uur na de deadline.

Slot is blij met de komst van Ivanusec. "Hij is een speler die vanaf de linkerkant het beste tot zijn recht komt, maar ook prima op 10 kan spelen. Hij is creatief en goed in de kleine ruimtes, dat is handig als je naar een elftal gaat dat veel de bal heeft rond het strafschopgebied van de tegenstander."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl