NOS Voetbal

Voetbalwebsite zet kwaad bloed bij Slot: 'Iemand wil onrust bij Feyenoord veroorzaken'

Voetbalwebsite zet kwaad bloed bij Slot: 'Iemand wil onrust bij Feyenoord veroorzaken'

De invloed van voetbalwebsites is zo groot geworden dat voetbaltrainers worden gedwongen om verhalen over hun spelers persoonlijk te ontkrachten. Dat ondervond Feyenoord-trainer Arne Slot vrijdagochtend aan den lijve.

De trainer van de regerend landskampioen werd door zijn omgeving geconfronteerd met een artikel van een website die doorgaans bekend staat als 'goed ingevoerd' en bronnen binnen de club heeft.

In het bericht werden acht spelers, onder wie Quinten Timber, Thomas van den Belt en Javairô Dilrosun, genoemd die op de nominatie zouden staan om door Feyenoord verkocht of verhuurd te worden. Er zou zelfs een speler "actief in de markt zijn gezet".

Kwaad bloed

Het verhaal van de website 1908.nl zette kwaad bloed bij Slot. Hij moest in allerijl de desbetreffende spelers in de kleedkamer gaan vertellen dat het artikel "pertinent niet waar" is.

"Dit zorgt voor onnodige onrust, daarom lijkt het erop dat dit wordt veroorzaakt door iemand die behoefte heeft om onrust binnen Feyenoord te veroorzaken", vertelde Slot tijdens de persconferentie in aanloop naar het thuisduel met Almere City van komende zondag (aftrap om 14.30).

"Het is inherent aan de voetballerij dat er heel veel dingen in de media komen die niet waar zijn", zegt Slot. "Dat betekent dus wel dat ik vanochtend eerst langs een paar jongens moet om ze te laten zien dat dit niet waar is."

De trainer doet zijn verhaal op kenmerkende rustige wijze, maar in zijn woorden klinken wel de frustratie. "Ik kan me alleen maar voorstellen dat de persoon die dit in de media heeft gebracht anti-Feyenoord is."

Nieuwe keeper

Waar Feyenoord volgens Slot wel behoefte aan heeft is het aantrekken een nieuwe doelman, die het wegvallen van de wekenlang geblesseerde Justin Bijlow moet opvangen. "Onze keeperspositie heeft onze aandacht", aldus de trainer.

Slot voegt eraan toe dat hij van technisch directeur Dennis te Kloese nog niets heeft vernomen over de eventuele komst van een nieuwe keeper. Volgens de trainer is die zoektocht extra lastig, omdat de hersteltijd van Bijlow naar alle waarschijnlijkheid korter uitvalt dan aanvankelijk werd aangenomen.

Slot wil niet exact vertellen wanneer hij de aan zijn linkerpols geblesseerde Bijlow terugverwacht, omdat hij een tegenslag van de doelman in diens revalidatie niet wil uitsluiten.

Bekijk hieronder de reportage van de persconferentie voorafgaand de wedstrijd tegen Almere City FC:

Slot over Geertruida: ‘Ik kan me levendig voorstellen dat veel clubs belangstelling hebben’

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl