NOS Voetbal

Slot na nieuwe domper Feyenoord: 'Valse start van het seizoen? Uiteraard'

"Een valse start? Uiteraard", wierp Feyenoord-trainer Arne Slot een blik op de stroeve seizoenstart van de landskampioen.

Het 2-2 gelijkspel bij stadgenoot Sparta Rotterdam, afgedwongen door een goal in blessuretijd van de 17-jarige debutant Leo Sauer, volgde na twee eerdere decepties.

Allereerst de verloren Johan Cruijff Schaal tegen PSV en vervolgens de 0-0 tegen Fortuna Sittard. "Als je bij een topclub de eerste prijs niet wint, dan is dat een teleurstelling. En als je dan ook nog de eerste competitiewedstrijd gelijkspeelt, waarin we weliswaar een lange periode met tien man speelden..."

Slot baalt, maar raakt logischerwijs niet in paniek. "Volgens mij hebben onze supporters weer kunnen zien dat het elftal nooit opgeeft. Dat we beter kunnen en moeten hoef je mij niet te vertellen, maar de jongens geven in ieder geval nooit op."

Bekijk de samenvatting van Sparta Rotterdam - Feyenoord

Slot ging ook nog even in op de nieuwe blessure van doelman Justin Bijlow, die door een breuk in de pols van zijn linkerhand meerdere weken is uitgeschakeld. "Het is vooral heel sneu en vervelend voor Justin. Of we nu de markt opgaan? Dat is iets wat we de komende dagen moeten bespreken."

Aanwinsten?

Een naam die daarbij valt, is die van Nick Olij. De keeper van Sparta houdt alle opties open. De komst van Luka Ivanusec van Dinamo Zagreb lijkt op dit moment aannemelijker.

"Hij is een van de spelers waarin we geïnteresseerd zijn", aldus Slot. "Het is echter niet zo dat we onbeperkt geld uit kunnen geven. We hebben een bepaald potje voor transfers."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl