Debutant Sauer (17) en Giménez behoeden Feyenoord voor pijnlijke nederlaag bij Sparta

Bekijk de samenvatting van Sparta Rotterdam - Feyenoord

Door twee goals van Sparta Rotterdam-spits Charles-Andreas Brym leek regerend landskampioen Feyenoord tegen z'n eerste competitienederlaag van het nieuwe seizoen aan te lopen. In blessuretijd voorkwam invaller en debutant Leo Sauer (17) toch nog een zege van de stadgenoot: 2-2.

Feyenoord begon het nieuwe seizoen vorige week al teleurstellend met een 0-0 gelijkspel tegen Fortuna Sittard en verloor daarvoor de Supercup tegen PSV. Ondanks de late gelijkmaker van Sauer in Spangen zullen er komende zondag tegen Almere City FC hoe dan ook drie punten moeten worden gepakt.

Blessure Bijlow

Trainer Arne Slot kon op Het Kasteel geen beroep doen op doelman Justin Bijlow, die wegens een breuk in de pols van zijn linkerhand meerdere weken is uitgeschakeld. Bijlow liep de blessure op de afsluitende training voor het duel met Sparta op.

Nieuweling Ramiz Zerrouki moest genoegen nemen met een plaats op de bank. Quinten Timber kreeg op het middenveld de voorkeur. Achterin verving Thomas Beelen de geschorste Bart Nieuwkoop.

Bij Sparta vestigde Brym de aandacht op zich. Uitgerekend Brym, de vervanger van Tobias Lauritsen. De Noorse spits kampte deze week met ziekte en nam plaats op de bank.

Brym profiteerde van zijn absentie en opende vijf minuten voor rust de score uit een voorzet van Jonathan de Guzman. De Canadees kreeg te veel ruimte van Beelen en rondde na een knappe controle van de bal af: 1-0.

Dubbele wissel

Slot, die voor rust alleen Alireza Jahanbakhsh en Calvin Stengs dicht bij een treffer zag komen, greep halverwege in en bracht Gernot Trauner en Sauer voor respectievelijk Beelen en Jahanbakhsh.

Amper tien minuten na de pauze verdubbelde Brym, vorig seizoen nog op huurbasis in het shirt van FC Eindhoven, de marge na terugleggen van Vito van Crooij.

Blijdschap na de tweede Sparta-treffer van Brym

Feyenoord ging vervolgens op zoek naar de aansluitingstreffer. Een doelpunt van invaller Yankuba Minteh werd afgekeurd wegens buitenspel, maar de 2-1 viel alsnog. Santiago Giménez kopte raak.

In de circa vijftien resterende minuten leek Feyenoord zich stuk te bijten op de defensie van Sparta. De ingevallen Sauer voorkwam in blessuretijd echter een pijnlijk verlies. Sparta-keeper Nick Olij redde daarna nog uitstekend op een vrije trap van Igor Paixão.

Door het gelijkspel op Het Kasteel bedraagt de achterstand van Feyenoord op koploper PSV inmiddels vier punten.