NOS Nieuws

Wekdienst 20/8: Ecuador naar stembus • Herdenking van moord op Kerwin Duinmeijer

Goedemorgen! Vandaag gaat het in crisis verkerende Ecuador naar de stembus, nadat een van de presidentskandidaten vorige week werd vermoord. En in Amsterdam wordt de moord op Kerwin Duinmeijer herdacht, die veertig jaar geleden werd vermoord door een skinhead.

Eerst het weer: vandaag zijn er flinke perioden met zon en het blijft droog. Bij een soms matige westelijke wind wordt het vanmiddag 23 tot 28 graden.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En hier zie je waar wordt gewerkt aan het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Ecuador gaat onder hoogspanning naar de stembus, nadat een presidentskandidaat vorige week werd vermoord. Het land verkeert in crisis en glijdt volgens kenners steeds meer af naar een narcostaat.
  • In het Vondelpark wordt de moord op Kerwin Duinmeijer herdacht. De 15-jarige Antilliaanse jongen werd in de nacht van 20 op 21 augustus 1983 in Amsterdamse doodgestoken door een skinhead. De gebeurtenis wordt gezien als de eerste racistische moord in Nederland sinds de Tweede Wereldoorlog.
  • Sarina Wiegman, bondscoach van Engeland, staat voor de tweede keer in de finale van het WK. Vanaf 12.00 uur Nederlandse tijd neemt Engeland het op tegen Spanje. Wiegman verloor vier jaar geleden met Oranje de finale van de Verenigde Staten. De wedstrijd is live te zien op NPO 1 en NOS.nl.

Wat heb je gemist?

De militaire machthebbers in Niger willen een overgangsperiode van "niet langer dan drie jaar", om daarna weer een burgerregering te installeren. Dat heeft coupleider Tiani gisteravond gezegd in een toespraak op de staatstelevisie.

Hij stelde ook een "nationale dialoog" voor, waarbij volgens hem alle Nigerezen geraadpleegd zullen worden. Die gesprekken, die komende maand gehouden moeten worden, zouden moeten leiden tot een nieuwe grondwet.

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog even dit:

In IJsselstein merken ze dat het steeds lastiger is om het jaarlijkse timmerdorp te organiseren. De pallets die ze gebruiken worden steeds duurder. Gelukkig hebben genoeg bedrijven hout gedoneerd, zodat de kinderen weer hutten kunnen bouwen:

Timmerdorpen komen steeds moeilijker aan hout: 'Blij dat het weer gelukt is'

Fijne zondag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl