Inwoners van de plaats Indio, op zo'n twee uur rijden van Los Angeles, vullen zandzakken vanwege de komst van Hilary.
NOS NieuwsAangepast

Mexico en VS zetten zich schrap voor naderende orkaan Hilary

De Amerikaanse staat Californië en het aangrenzende Mexicaanse schiereiland Neder-Californië zetten zich schrap voor een tropische storm. De autoriteiten waarschuwen dat er de komende dagen onder meer "catastrofale overstromingen", modderstromen en tornado's kunnen ontstaan.

De orkaan, die de naam Hilary heeft gekregen, komt vandaag aan land in Mexico. De storm trekt via het noorden richting Californië en neemt hierbij in kracht af. Desondanks waarschuwen de autoriteiten voor de gevolgen.

In Neder-Californië zijn uit voorzorg scholen gesloten en niet-essentiële activiteiten stilgelegd. In de miljoenenstad Tijuana, vlak bij de grens met de Verenigde Staten, zijn mensen in risicogebieden opgeroepen om een schuilplaats te zoeken.

Op het strand van Long Beach (Californië) wordt een wal aangelegd om huizen te beschermen

Aan de andere kant van de grens, in het zuiden van Californië, is de noodtoestand uitgeroepen. Inwoners is gevraagd om zich voor zonsondergang klaar te maken voor de storm. Ook zijn er tot en met maandag honderden vluchten geannuleerd.

Volgens Amerikaanse meteorologen is het de eerste tropische storm die Zuid-Californië treft in 84 jaar. Afgelopen dag zorgde Hilary al voor problemen langs de Mexicaanse kust. Daarbij viel een dode. Het slachtoffer zat in een auto die werd meegesleurd door een beek die door de zware regenval overstroomde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl