Weer uitsupporters welkom bij Brabantse derby
NOS Voetbal

Uitpubliek weer deels welkom bij Brabantse derby tussen Willem II en NAC Breda

Uitpubliek is weer deels welkom bij de Brabantse derby tussen Willem II en NAC Breda. Dat hebben de burgemeesters van Tilburg en Breda, de politie, het Openbaar Ministerie en beide clubs met elkaar besloten. De helft van het uitvak mag gevuld worden komend seizoen.

Vorig seizoen werd besloten om de derby tussen beide clubs zonder uitpubliek te spelen omdat de veiligheid niet kon worden gewaarborgd.

Afgelopen seizoen stonden beide clubs voor het eerst in jaren weer tegenover elkaar. Voorafgaand aan de eerste Brabantse derby werd besloten dat er geen uitsupporters welkom zouden zijn.

Goedwillende supporters de dupe

"Sinds de coronapandemie is de sfeer rondom voetbalwedstrijden veranderd. Goedwillende supporters worden vaker de dupe van het wangedrag van personen die zich niet willen of weten te gedragen", zeiden de partijen destijds in een persbericht.

Dat bleek ook wel weer tijdens de derby die later dat jaar in Breda werd gespeeld. Die wedstrijd werd gestaakt omdat er meerdere keren voorwerpen op het veld waren gegooid.

Nu willen NAC en Willem II graag weer uitsupporters toelaten, maar er is wel sprake van een aantal maatregelen. Zo moeten fans verplicht met de bus naar de uitwedstrijd, is er een geregistreerde kaartverkoop en mogen er geen grote doeken op de vakken zijn. Alcohol wordt wel toegestaan.

Mocht het dit seizoen misgaan, dan komen er weer meer beperkingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl