Cyriel Dessers

Potentiële PSV-opponent Rangers boekt kleine zege in CL-voorronde, hoofdrol Dessers

Rangers FC heeft de eerste wedstrijd in de derde voorronde van de Champions League gewonnen. De Schotse topclub versloeg in eigen huis het Zwitserse Servette FC met 2-1. Als PSV volgende week afrekent met Sturm Graz is Rangers of Servette de tegenstander in de laatste voorronde voor het hoofdtoernooi. Dinsdagavond wonnen de Eindhovenaren in eigen huis met 4-1.

De Belgische spits Cyriel Dessers, nog bekend van zijn tijd bij Feyenoord, maakte een doelpunt voor Rangers, maar had een negatieve hoofdrol bij de tegengoal.

Rangers, met ook oud-PSV'er Sam Lammers en Danilo (ex-Ajacied en -Feyenoorder) in de basis, begon sterk tegen Servette. Al na vijf minuten zette James Tavernier zijn ploeg op voorsprong via een strafschop. Dessers maakte even later de 2-0. Hij tikte een voorzet met een knie binnen.

Hands van Dessers

De Schotten verzuimden de score uit te breiden; Lammers kreeg een grote kans. Servette profiteerde van de onzorgvuldigheid van Rangers. Dessers maakte vlak voor rust ongelukkig hands in de eigen zestienmeter en Chris Bedia benutte vervolgens de penalty.

Ondanks een rode kaart voor Servette (middenvelder David Douline kreeg twee keer geel) en verschillende kansen voor Rangers bleef de schade voor de Zwitsers beperkt. Beide teams treffen elkaar komende dinsdag in Zwitserland opnieuw.