NOS Voetbal

Zuid-Afrika en Argentinië in evenwicht na Argentijnse comeback

WK: samenvatting Zuid-Afrika-Argentinië (2-2)

Zuid-Afrika leek hard op weg naar de eerste zege ooit op een WK voor vrouwen, maar twee Argentijnse doelpunten binnen vijf minuten zorgden ervoor dat het duel tussen Argentinië en Zuid-Afrika in 2-2 is geëindigd.

Door het gelijkspel hebben beide ploegen een punt in groep G, waar Zweden en Italië op drie punten staan. Die twee landen treffen elkaar zaterdag.

Naast Zuid-Afrika wist ook Argentinië nog nooit een wedstrijd te winnen op een WK voor vrouwen. De Afrikaanse ploeg verloor vier jaar geleden als WK-debutant alle groepsduels, Argentinië was drie keer eerder van de partij en wist alleen in 2019 punten te pakken door twee keer gelijk te spelen.

Linda Motlhalo opende in Dunedin na een half uur spelen de score voor Zuid-Afrika. Thembi Kgatlana ontliep de Argentijnse buitenspelval en legde daarna de bal breed op de meegelopen Motlhalo. Er werd gevlagd voor buitenspel, maar na tussenkomst van de VAR werd het doelpunt goedgekeurd.

Na iets meer dan een uur spelen was het Kgatlana die zelf mocht scoren. Jermaine Seoposenwe verspeelde de bal aan een Argentijnse verdediger, maar vocht zich terug in het duel en leverde de bal panklaar af bij Kgatlana. De geheel vrijstaande aanvoerder hoefde alleen nog maar binnen te tikken.

Thembi Kgatlana viert de 2-0 van Zuid-Afrika

Argentinië, dat in de eerste helft het vijandelijke doel niet een keer onder vuur wist te nemen, was in de 72ste minuut al dicht bij de aansluitingstreffer. Een inzet van Érica Lonigro werd door verdediger Lebohang Ramalepe nog van de lijn gehaald, maar toen Sophia Braun enkele minuten later van ver uithaalde zeilde de bal schitterend in de rechterbovenhoek.

Argentinië rook bloed en ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker, die vijf minuten later al viel. Romina Núñez kopte een indraaiende voorzet richting de verre hoek voor de 2-2.

Woensdag gaan beide ploegen proberen een plek in de achtste finales te bemachtigen. Argentinië treft dan Zweden en Zuid-Afrika neemt het op tegen Italië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl