PSV viert een doelpunt tegen FC Eindhoven

PSV maakt weinig indruk, maar verslaat FC Eindhoven en wint Lichtstadderby

PSV is winnaar geworden van de zogeheten Lichtstadderby. In een wat geesteloos duel werd FC Eindhoven verslagen met 3-1. Ricardo Pepi, Anwar El Ghazi en Jason van Duiven maakten de treffers voor PSV.

Trainer Peter Bosz trok nog niet met zijn sterkste elftal ten strijde in het Phillips Stadion. Namen als Ibrahim Sangaré, Joey Veerman, Luuk de Jong, André Ramalho of Noa Lang ontbraken in de selectie. Aankomende zondag, als PSV oefent tegen Nottingham Forest, krijgt de beoogde basisopstelling waarschijnlijk meer vorm.

Tegen FC Eindhoven, dat op volle sterkte was, begon PSV stroef. Toch zorgde spits Pepi - overgekomen van FC Augsburg en vorig jaar verhuurd aan FC Groningen - voor de openingstreffer na twintig minuten op aangeven van rechtsachter Julian Kwaaitaal.

FC Eindhoven stichtte nog gevaar met een afstandsschot van Ozan Kökçü op de lat. Voor de rest was er weinig te beleven het eerste half uur.

Pas in het laatste kwartier voor rust kwam de PSV-motor enigszins op gang met beter veldspel en grotere kansen. Na een uitstekende actie en voorzet van Yorbe Vertessen aan de rechterkant kon El Ghazi aantekenen voor het tweede doelpunt.

De Lichtstadderby-troffee

Na rust kwam PSV direct scherp uit de kleedkamer, onder anderen met invaller Ismael Saibari. De rechtspoot, tijdens de vorige editie van de Lichtstadderby nog twee keer trefzeker, was binnen een minuut dicht bij een treffer na een sprint richting vijandig doel: Eindhoven-doelman Jorn Brondeel redde. Even later raakte El Ghazi de paal.

Daarna kakte het duel in, tot de laatste vijf minuten. FC Eindhoven-aanvaller David Garden maakte de aansluitingstreffer. Maar echt spannend werd het niet: in de slotseconden besliste Van Duiven de wedstrijd.