Peter Bosz, trainer van PSV
NOS Voetbal

PSV loot Sturm Graz in voorrondes, AZ naar Montenegro of Andorra

Sturm Graz is de eerste horde voor PSV op weg naar de groepsfase van de Champions League. Dat heeft de loting maandagmiddag in het Zwitserse Nyon uitgewezen. Het elftal van trainer Peter Bosz speelt het eerste duel thuis.

Drievoudig kampioen Sturm Graz werd het afgelopen seizoen achter RB Salzburg tweede in de Oostenrijkse Bundesliga. Het wist wel beslag te leggen op de beker. Doelman Kjell Scherpen staat er als huurling onder contract.

PSV en Sturm Graz speelden twee jaar terug nog tegen elkaar in de groepsfase van de Europa League. De Eindhovenaren wonnen zowel uit (1-4) als thuis (2-0). Vorig jaar was Graz tegenstander van Feyenoord in de groepsfase van de Europa League. In Oostenrijk won Graz met 1-0. In de Kuip was Feyenoord met 6-0 te sterk.

Assistent-trainer Stijn Schaars doceert op de training van PSV

Het eerste duel in de derde voorronde wordt gespeeld op 8 of 9 augustus. De return is op 15 augustus. Mocht PSV doorgaan, dan wacht er eind augustus nog een tegenstander in de play-offs. De verliezer daarvan komt uit in de Europa League.

Vorig seizoen verloor PSV in de play-offs van Rangers FC, toen nog getraind door Giovanni van Bronckhorst.

AZ naar Montenegro of Andorra

AZ neemt het in de derde voorronde van de Conference League op tegen de winnaar van het duel tussen FK Sutjeska uit Montenegro en FC Santa Coloma uit Andorra. AZ speelt op donderdag 10 augustus eerst een uitwedstrijd. De week erop is de return in Alkmaar.

FC Twente speelt aanstaande donderdag in de tweede voorrondes. Mochten de Tukkers over twee duels het Zweedse Hammarby de baas zijn, wacht in de volgende ronde de winnaar van het duel tussen het Hongaarse Kecskeméti TE en Riga FC uit Letland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl