NOS Voetbal

Messi schittert bij debuut voor Inter Miami met winnende treffer

Messi schiet vrije trap in de kruising in 94ste minuut bij debuut voor Miami

Lionel Messi heeft op prachtige wijze zijn debuut gemaakt voor de Amerikaanse club Inter Miami. De 36-jarige Argentijn maakte in de wedstrijd tegen het Mexicaanse Cruz Azul in de 94ste minuut uit een vrije trap de winnende treffer (2-1).

Messi begon de wedstrijd in de Leagues Cup, een zomertoernooi waaraan Amerikaanse, Mexicaanse en Canadese clubs deelnemen, op de bank en kwam in de 55ste minuut in het veld bij Inter Miami. Ook de van Barcelona overgekomen Sergio Busquets (35) maakte op hetzelfde moment zijn debuut voor de club van mede-eigenaar David Beckham.

Uitverkocht

In het uitverkochte stadion in Fort Lauderdale (21.000 toeschouwers) hadden fans honderden Amerikaanse dollars over om het debuut van Messi van dichtbij te aanschouwen. Er zou voor bepaalde zitplaatsen zelfs meer dan 1.000 dollar zijn betaald.

De Argentijn werd vlak voor de wedstrijd begroet door een andere grootheid, maar dan uit het basketbal: Lebron James. Ook tennislegende Serena Williams was aanwezig bij het debuut van Messi.

Messi tekende in juni bij Inter Miami een contract tot 2026, ondanks zijn wens om bij Barcelona terug te keren. De Catalanen konden om financiële redenen de Argentijn niet terug naar de club halen.

LeBron James begroet Lionel Messi

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl