NOS Voetbal

Frenkie de Jong had Messi graag zien terugkeren bij Barça: 'Zou ons helpen'

Frenkie de Jong had Messi graag zien terugkeren bij Barça: 'Zou ons helpen'

Frenkie de Jong stapte in 2019 van Ajax over naar FC Barcelona in de hoop veel successen te vieren. Dat viel wat tegen in zijn eerste jaren, maar afgelopen seizoen werd de 26-jarige middenvelder voor het eerst kampioen van Spanje. En wat hem betreft, blijft het daar uiteraard niet bij.

"Ben er blij mee, maar ik hoop dat er nog meer titels komen", zegt De Jong. "En ik hoop de Champions League daar ooit te winnen. Geslaagd is het zeker nog niet."

Even was er sprake van dat Barça's clubicoon Lionel Messi na twee seizoenen bij Paris Saint-Germain zou terugkeren bij de Catalanen. De wereldkampioen koos echter voor Inter Miami.

Lionel Messi en Frenkie de Jong bij FC Barcelona (2021)

"Ik zou het top hebben gevonden als hij terug was gekomen", zegt De Jong. "Hij had ons kunnen helpen. Het heeft niet zo mogen zijn. We moeten door."

'Voel vertrouwen'

Door gaat De Jong deze week met het Nederlands elftal in de Nations League. Er lonkt een nieuwe trofee. "We kunnen een prijs pakken met Oranje", zegt hij.

De vorige interlandperiode - de start van de tweede termijn van bondscoach Ronald Koeman - miste De Jong vanwege bovenbeenklachten. Zonder de Zuid-Hollander ging Nederland kansloos onderuit tegen Frankrijk en volgde een magere 3-0 zege op Gibraltar.

De middenvelder wil niet zeggen dat Oranje zonder hem stuurloos is, maar belangrijk voelt hij zich wel: "Ik voel het vertrouwen van de coaches en mijn teamgenoten."

Frenkie de Jong geniet vertrouwen bij Oranje: 'Voel me belangrijk'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl