NOS VoetbalAangepast

Gakpo na gemaakte vlieguren in spits Liverpool: 'Nu ook kandidaat bij Oranje'

Gakpo over vacature in de spits bij Oranje: 'Ik ben kandidaat'

Door de absentie van Memphis Depay bij het Nederlands elftal is er een vacature vrijgekomen voor de spitspositie. "De bondscoach moet het anders gaan invullen en dan ben ik kandidaat", zegt Cody Gakpo in aanloop naar de finaleronde van de Nations League.

De 24-jarige Gakpo, normaliter linksbuiten, maakte in de winterstop voor zo'n 42 miljoen euro de overstap van PSV naar Liverpool.

Lastige periode

"Het was een lastige periode toen ik daar net arriveerde", herinnert Gakpo zich. Liverpool verkeerde op dat moment in een vormdip en daardoor verliep zijn aanpassing ook niet geheel vlekkeloos.

Gakpo werd op een bepaald moment door trainer Jürgen Klopp en assistent Pepijn Lijnders uitgenodigd voor een gesprek. Met als doel om de Oranje-international in de spits te posteren.

"Zij gaven aan wat ze van mij verlangden. In het begin was het natuurlijk even wennen, maar uiteindelijk ga je een beetje groeien. Ik vond het de afgelopen maanden wel fijn om op die positie te spelen."

Gakpo is spits bij Liverpool: 'Fijn om afgelopen maanden daar te spelen'

Dat kwam ook tot uiting in zijn cijfers. Gakpo ging als 'valse' nummer negen scoren en gaf ook assists. Liverpool had er baat bij, maar een ticket voor de Champions League zat er niet meer in.

Gakpo trekt sinds zijn aankomst in Engeland veel op met collega-international Virgil van Dijk. "Hij heeft mij heel erg geholpen, zowel binnen als buiten het veld. We zien elkaar bijna iedere dag. Ik ben hem erg dankbaar voor de dingen die hij al heeft gedaan voor mij."

Komende woensdag wacht voor Gakpo en Oranje het halve finaleduel in de Nations League tegen Kroatië. Na de teleurstellende EK-kwalificatieduels met Frankrijk en toch ook Gibraltar een kans om weer wat goodwill te kweken.

"We weten wat er in maart is gebeurd, maar mijn gevoel nu is positief. Dit wordt een belangrijke periode waarin we als land een prijs kunnen pakken", aldus Gakpo.

Bij een eventuele winst op de Kroaten wacht in de eindstrijd Spanje of Italië. Met Gakpo ook dan vrijwel zeker in een centrale rol voorin. "Ik moet gewoon laten zien wat ik op die plek kan. Zo kan het leven lopen, mooi toch?"

Kuitklachten De Ligt, felicitaties voor Champions League-winnaar Aké

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl