Nathan Aké met de Champions League-trofee

Aké met Champions League-beker: 'Onwerkelijk, hier hard voor gevochten'

"Twee jaar geleden waren we er al heel dichtbij, maar toen ging het mis tegen Chelsea. Dat hebben we nu gelukkig kunnen rechtzetten", straalde Oranje-international Nathan Aké na de met Manchester City gewonnen Champions League-finale. "Het is onwerkelijk, maar we hebben hier hard voor gevochten."

"We wonnen al de Premier League en de FA Cup, maar dit is wat we wilden: de Champions League."

De 28-jarige verdediger was met 'The Citizens' met 1-0 te sterk voor Internazionale, waar landgenoot Denzel Dumfries ook een basisplaats had. "Ik vond dat we meer verdienden. Aan het einde heb je ook een beetje geluk nodig", zei Dumfries na afloop.

Stefan de Vrij kreeg in zijn mogelijk laatste wedstrijd voor Inter geen speelminuten.

Dumfries na verloren finale: 'Ik vond dat we meer verdienden'

Ondanks de blijdschap had international Aké, die met Oranje komende week nog de finaleronde van de Nations League wacht, enkele kritische woorden in petto. "Eerlijk gezegd was dit niet onze beste wedstrijd. Het was lastig tegen een fysiek sterk Inter. Maar na rust kwamen toch de kansen. Ederson, Rúben Días en John Stones waren geweldig. We hebben het gered. Prachtig."

'Lang op gewacht'

Ook aanvoerder Ilkay Gündogan kon zijn geluk niet op. "Ongelooflijk. Het is moeilijk om onder woorden te brengen, maar hier heb ik zo lang op gewacht."

Twee keer was het al misgegaan voor de 32-jarige middenvelder: in 2013 met Borussia Dortmund tegen Bayern München en dus twee jaar geleden met City tegen Chelsea.

"Het is een sprookje", was zijn eerste reactie. "Ik voel me een bevoorrecht mens. Niet alleen omdat ik aanvoerder van deze club mag zijn, maar ook omdat ik met een trainer als Pep Guardiola mag werken. Ik maak deel uit van misschien wel de mooiste club van de wereld. Daar ben ik trots op."

Simone Inzaghi

Bij Simone Inzaghi, de trainer van Internazionale, waren de druiven zuur. "Verliezen is het ergste in de sport. Tegelijkertijd moeten de spelers trots zijn op het afgelopen seizoen en de prestatie in de finale. We speelden tegen een geweldige tegenstander en verdienden het niet te verliezen. Ik vraag me nog steeds af hoe het mogelijk is dat we op het eind niet scoorden."

De oud-spits keek ondertussen alvast vooruit. "Deze finale zou de brandstof kunnen zijn om het volgend seizoen opnieuw te proberen. Het team heeft laten zien dat ze dit niveau aankunnen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl