NOS Voetbal

Van der Sar van intensive care af: 'Hoop volgende week naar huis te gaan'

Edwin van der Sar ligt niet meer op de intensive care. De onlangs opgestapte directeur van Ajax laat dat weten via zijn eigen Twitter-account. Daar heeft hij een foto gepost van zichzelf lachend in een ziekenhuisbed, geflankeerd door zijn vrouw Annemarie.

"Allereerst wil ik iedereen bedanken voor alle geweldige en steunende berichten die ik heb gehad. Ik ben blij dat ik kan laten weten dat ik van de intensive care af ben. Ik hoop volgende week naar huis te gaan en daar verder te herstellen."

De 52-jarige voormalige keeper van Ajax en het Nederlands elftal werd bijna twee weken geleden op vakantie in Kroatië getroffen door een bloeding bij de hersenen. In eerste instantie verbleef hij op de intensive care van het universitair ziekenhuis in Split, afgelopen vrijdag werd hij overgebracht naar Nederland.

Weg als directeur Ajax

Eind mei maakte Van der Sar bekend te stoppen bij Ajax. Hij begon in 2012 als directeur marketing bij Ajax en vervulde sinds 2016 de rol van algemeen directeur bij de club uit Amsterdam. Na een tegenvallend seizoen, waarin Ajax als derde eindigde en er veel kritiek was op de clubleiding, gaf Van der Sar aan "op" te zijn.

Eind 2009 werd ook de vrouw van Van der Sar getroffen door een hersenbloeding. Van der Sar zelf was destijds doelman van Manchester United.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl