NOS Voetbal

Vrouw Van der Sar geeft update: 'Hij is buiten levensgevaar en aanspreekbaar'

De toestand van Edwin van der Sar is nog steeds "stabiel", zo meldt Ajax op verzoek van de echtgenote van de voormalig algemeen directeur van de Amsterdammers. "Hij verkeert niet in levensgevaar."

De 52-jarige Van der Sar bevindt zich nog altijd op de afdeling intensive care van een ziekenhuis in Split. De gewezen doelman werd vrijdag tijdens zijn vakantie in Kroatië getroffen door een bloeding bij de hersenen.

"Iedere dag dat we hem bezoeken, is hij aanspreekbaar", laat Annemarie van der Sar via het Amsterdamse clubkanaal weten. "We moeten geduldig afwachten hoe de situatie zich verder gaat ontwikkelen."

Van der Sar was 'op'

Eind mei maakte Van der Sar bekend te stoppen bij Ajax. De voormalig Oranje-international begon in 2012 als directeur marketing bij Ajax en vervulde sinds 2016 de rol van algemeen directeur bij de club uit Amsterdam. Na een tegenvallend seizoen, waarin Ajax als derde eindigde en er veel kritiek was op de clubleiding, gaf Van der Sar aan "op" te zijn.

Dit zei Edwin van der Sar eind mei na zijn vertrek bij Ajax.

Van der Sar was 'continu druk': 'Geen zin meer om te hollen'

Eind 2009 werd ook de vrouw van Van der Sar getroffen door een hersenbloeding. Van der Sar zelf was destijds doelman van Manchester United.

De spelers van Ajax droegen zaterdag tijdens de eerste oefenwedstrijd richting het nieuwe seizoen, tegen FC Den Bosch, allemaal een keepersshirt met daarop de naam van Van der Sar toen ze het veld betraden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl