NOS Voetbal

Nog niet compleet PSV gaat bij officieuze debuut Bosz onderuit tegen Sint-Truiden

Peter Bosz is zijn officieuze debuut als hoofdtrainer van PSV begonnen met een nederlaag. Het besloten oefenduel met Sint-Truiden eindigde in 1-2.

Bosz had tegen de Belgen zo vroeg in de voorbereiding logischerwijs nog niet de beschikking over een voltallige selectie. Onder anderen Luuk de Jong (nog niet wedstrijdfit), Xavi Simons (langere vakantie) en nieuwe aanwinst Noa Lang ontbraken.

Bosz-machine nog niet op gang gekomen: 'Speelwijze moet ingeslepen worden'

De pas 18-jarige Jason van Duiven kreeg bij afwezigheid van De Jong en nieuweling Ricardo Pepi (wel als toeschouwer aanwezig) zijn kans in de spits van de Eindhovenaren.

PSV kwam echter voor rust op achterstand, maar herstelde na de pauze, met een compleet ander elftal, het evenwicht. Anwar El Ghazi schoot de 1-1 tegen de touwen. In de slotfase sloeg Sint-Truiden toch nog toe.

Sávio weer in beeld

Volgens het Eindhovens Dagblad heeft PSV zich overigens alsnog gemeld voor een nieuwe huurperiode van Sávio. De Braziliaanse aanvaller is eigendom van het Franse Troyes, onderdeel van de City Football Group. Aanvankelijk leken PSV en Sávio niet met elkaar verder te gaan.

In Dirkshorn maakte AZ drie treffers tegen Sjachtar Donetsk. De regerend kampioen van Oekraïne, getraind door de Nederlander Patrick van Leeuwen, wist echter ook drie goals te maken, waardoor de vriendschappelijke ontmoeting onbeslist bleef: 3-3.

Namens de Alkmaarders scoorden Mees de Wit, Yusuf Barasi en nieuweling Ruben van Bommel.

FC Twente startte de oefencampagne in Delden met een oefenduel met de amateurs van Rood Zwart. Het werd liefst 17-0 voor de Overijsselaars, nu onder leiding van Joseph Oosting.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl