Max Verstappen
NOS Sport

GP Nederland in 2024 op 25 augustus, Formule 1 keert terug naar China

Na een afwezigheid van vier jaar keert de Formule 1 in 2024 terug naar China. De nieuwe Formule 1-kalender telt een recordaantal van 24 races, met de Dutch Grand Prix in Zandvoort op 25 augustus.

Op het circuit van Zandvoort wordt dan de tweede seizoenshelft ingeluid. Red Bull-coureur Max Verstappen won er al in 2021 en 2022 en hoopt eind volgende maand voor de derde keer op rij in eigen land te zegevieren.

Races op zaterdag

Het nieuwe seizoen wordt afgetrapt met twee races op zaterdag, eerst in Bahrein en een week later in Saudi-Arabië. Daarna wordt koers gezet naar achtereenvolgens Australië, Japan en China.

Dat betekent dat de Grand Prix van Azerbeidzjan, normaliter verreden in het begin van het jaar, naar 15 september is verschoven.

China is voor het eerst sinds 2019 weer gastheer. Het Aziatische land besloot eerder dat het vanwege de regels rondom het coronavirus niet mogelijk was om in China een GP te organiseren.

Dit seizoen leek de race in China vervangen te worden, maar daar ging uiteindelijk toch een streep door. In 2023 staan in totaal 22 races op het programma, na de afgelasting van de Grand Prix van Italië in mei.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl