Grand Prix Emilia-Romagna
NOS Sport

Formule 1-race Emilia-Romagna dit weekend afgelast vanwege slecht weer

De Formule 1 Grand Prix van Emilia-Romagna in Italië gaat dit weekend niet door vanwege de slechte weeromstandigheden. De organisatie op het circuit van Imola vindt het niet verantwoord om de race door te laten gaan.

De regio in Noord-Italië, waar de grand prix dit weekend plaats zou vinden, kampt al enige tijd met hevige overstromingen en aardverschuivingen, veroorzaakt door extreme regenval.

Het barre weer in de streek heeft al aan zeker acht mensen het leven gekost en duizenden mensen hebben hun huis moeten ontvluchten.

Dinsdag werd de Formule 1-paddock van het circuit, waar werd opgebouwd voor het raceweekend, uit voorzorg geëvacueerd omdat er water in stond.

Ook woensdagochtend sijpelden er via sociale media beelden door van de onwerkbare omstandigheden op Imola, waar ook teams uit andere raceklassen (zoals de Formule 2 en 3) inmiddels waren neergestreken.

Langs het circuit stroomt de rivier Santerno, die eerder deze week buiten zijn oevers was getreden en ook modderstromen had veroorzaakt.

Thuisblijven

Italiaanse overheidsinstanties drongen eerder bij fans erop aan om thuis te blijven vanwege de risico's die het slechte weer met zich meebrengt. Er werden komend weekend meer dan 120.000 fans verwacht op Imola.Het personeel op Imola werd dinsdag al verzocht om op woensdag niet meer naar het circuit te komen vanwege de weeromstandigheden.

Formule 1-circuit ontruimd uit angst voor modderverschuivingen en overstroming

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl