Max Verstappen met de trofee in Bahrain
NOS Sport

Gazzetta dello Sport vraagt nu al: is Verstappen beste coureur aller tijden?

Op de vraag wie de beste Formule 1-coureur van dit moment is, zal het antwoord vaak Max Verstappen zijn. Maar krijg je hetzelfde antwoord als je vraagt wie de beste coureur aller tijden is?

"Max bewijst al langer dat hij een fenomeen is. Hij presteert op een niveau dat kan worden vergeleken met de beste momenten van Senna, Schumacher en Hamilton", zegt oud-coureur Felipe Massa tegen de Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport, die alvast warmloopt voor de Grand Prix Emilia-Romagna op 21 mei.

Verstappen is momenteel oppermachtig in de Formule 1. Hij won 18 van de laatste 27 races.

Enquête Gazzetta

De roze sportkrant heeft een enquête gelanceerd met de vraag wie de beste coureur aller tijden is. Er kan worden gekozen tussen Michael Schumacher, Lewis Hamilton, Juan Manuel Fangio, Ayrton Senna en Max Verstappen.

Giancarlo Fisichella zet zijn geld op Schumacher, maar is ook lovend over de pas 25-jarige Nederlander. "Ik heb tegen Schumacher gereden. In die tijd was er op het circuit niemand sterker dan hij. Hij blijft voor mij de beste aller tijden. Maar als het gaat om talent als coureur is Max van hetzelfde niveau. Hij was in Miami echt fantastisch."

Michael Schumacher in 2009

De Italiaan doelt op de magnifieke inhaalrace van Verstappen bij de Grand Prix in de Verenigde Staten. Hij startte vanaf de negende plek, maar kwam toch als winnaar over de streep.

Daarmee deelde hij een enorme dreun uit aan Sergio Pérez, die vanaf poleposition was weggereden. Verstappens Mexicaanse teamgenoot bij Red Bull droomde na het winnen van de GP van Azerbeidzjan van WK-winst, maar lijkt die wens weer even in de koelkast te kunnen zetten.

Statistieken

Aan de statistieken van Schumacher (7 keer wereldkampioen, 91 grandprixzeges), Hamilton (7 keer wereldkampioen, 103 grandprixzeges), Fangio (5 keer wereldkampioen, 24 grandprixzeges) en Senna (3 keer wereldkampioen, 41 grandprixzeges) kan Verstappen echter nog lang niet tippen.

Hij werd tot dusver twee keer wereldkampioen en won 38 keer een grand prix.

Verstappen is hard op weg naar zijn derde wereldtitel (op rij). In de WK-stand heeft hij nu veertien punten voorsprong op Pérez.

Ook in de WK-stand van het huidige seizoen staat Verstappen bovenaan

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl