Max Verstappen betreedt het podium in Miami
NOS Sport

Vlekkeloze inhaalrace bezorgt Verstappen zege in Miami, De Vries blijft puntloos

Max Verstappen heeft zichzelf weer eens overtroffen met een perfecte race in Miami. Teleurstellend gestart vanaf de negende plek, werkte de regerend wereldkampioen zich met groot machtsvertoon naar zijn derde zege van dit seizoen.

Zo blijft hij teamgenoot Sergio Pérez, die de andere twee races won, ruim voor in het totaalklassement. Nyck de Vries is nog steeds puntloos.

De stand na vijf grands prix

Verstappen kende behoorlijke tegenslag in de aanloop naar de race, waardoor hij van de negende plek moest starten. Door een crash van Charles Leclerc had hij namelijk geen tijd kunnen neerzetten in de beslissende fase van de kwalificatie. En ook zat het hem niet mee tijdens de start, waarbij hij in het drukke verkeer een plek verloor.

Op indrukwekkende wijze werkte Verstappen zich echter binnen vijftien ronden naar de tweede plek. Hoogtepunt was een inhaalactie waarbij hij zowel Kevin Magnussen als Leclerc het nakijken gaf. Na een bandenwissel van de van poleposition gestarte Pérez kreeg onze landgenoot in de 21ste ronde de leiding in handen.

Sergio Pérez is goed weg in Miami

Daarna werd het rekenen geblazen voor Verstappen. Hoe groot moest het gat met Pérez blijven om na de verplichte pitstop toch nog eerste te blijven?

Verstappen was immers als een van de weinigen gestart op de harde banden en die tactiek werkte uitstekend. Zowel het inhalen als het zo lang mogelijk doorrijden verging hem probleemloos. In de 46ste ronde ging hij dan toch als laatste naar binnen, maar Pérez schoot hem toch net voorbij.

De oppermachtige Red Bulls mogen het van hun teambaas dit seizoen samen uitvechten in de strijd om de titel. Op de nieuwere banden had Verstappen vlak achter Pérez weinig moeite om in het laatste deel van de wedstrijd orde op zaken te stellen. Al na twee rondjes waren de verhoudingen hersteld en noteerde hij ook de snelste ronde.

Max Verstappen is Esteban Ocon voorbij

Het werd al het vierde één-tweetje voor Red Bull. En daarachter pakte veteraan Fernando Alonso voor de vierde keer in vijf races een podiumplaats.

Hoewel er wel wat chaos werd verwacht in Miami, haalden alle coureurs de finish en hoefde zelfs de safetycar er niet aan te pas te komen. Lewis Hamilton (zesde) en Leclerc (zevende) speelden geen rol van betekenis in de strijd om de bovenste plaatsen.

Geen straf voor De Vries

Achterin het veld kwam De Vries al kort na de start in botsing in botsing met Lando Norris. De Fries werd niet gestraft voor zijn te late remactie en kon tot zijn opluchting de race schadevrij vervolgen.

Een achttiende plek leverde hem echter wederom geen punten op. De Amerikaan Logan Sargeant stelde het eigen publiek met een twintigste en laatste plaats flink teleur en is de andere coureur die na vijf races nog wacht op zijn eerste punten. Over twee weken krijgen ze een nieuwe kans op Imola.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl