NOS SportAangepast

Negende plek voor Verstappen in kwalificatie, Pérez op pole dankzij crash Leclerc

Max Verstappen begint morgen van een zwaar tegenvallende negende plek aan de Grand Prix van Miami. Zijn teamgenoot en concurrent in de WK-stand Sergio Pérez pakte poleposition, mede dankzij een crash van Ferrari-coureur Charles Leclerc.

Verstappen begon nog als torenhoge favoriet aan de kwalificatie, nadat hij in de trainingen steeds een hoog niveau had laten zien. Eerder op zaterdag was hij bijna een halve seconde sneller dan de rest van het veld.

In Q3, waarin de snelste tien coureurs om poleposition strijden, moest Verstappen zijn eerste poging tot een snelle ronde afbreken. Na een iets te hard aangesneden bocht was een snelle tijd niet meer mogelijk.

Crash Leclerc

Daardoor had de Limburger nog maar één kans om pole te pakken. Maar die laatste snelle ronde kwam er niet meer, want Charles Leclerc schoof in zijn Ferrari van de baan, op precies dezelfde plek als hij dat een dag eerder deed.

De kwalificatie werd met minder dan twee minuten te gaan afgebroken met een rode vlag, waardoor de coureurs niet meer de mogelijkheid hadden om een snelle ronde neer te zetten.

Mljardair Elon Musk (o.a. van Tesla, Space-X en Twitter) was te gast bij Red Bull, het team van Verstappen

Pérez start daardoor vanaf poleposition, voor Fernando Alonso van Aston Martin en Carlos Sainz van Ferrari. Kevin Magnussen was in zijn Haas de verrassing van de dag op de vierde plek. Verstappen zette net als Valtteri Bottas geen tijd neer in Q3, waardoor zij als negende en tiende moeten starten.

De Vries

Nyck de Vries evenaarde zijn beste kwalificatie van het seizoen, door de vijftiende tijd te rijden. Eerder dit weekend ploeterde de coureur van AlphaTauri nog. Hij eindigde in elke training laatste of voorlaatste.

Maar in de kwalificatie was De Vries maar iets trager dan zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. De Mercedes-coureur kwam niet verder dan de dertiende plek.

De Vries gaat morgen op jacht naar zijn eerste WK-punten van het seizoen. De race begint om 21.30 uur Nederlandse tijd. Er wordt in Florida rekening gehouden met een regenbui.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl