Martinez zoent de beker
NOS Voetbal

In bekerfinale tussen Europese finalisten is Inter te sterk voor Fiorentina

In aanloop naar de Champions League-finale heeft Internazionale alvast een andere eindstrijd gewonnen. De ploeg uit Milaan pakte de Coppa Italia dankzij een 2-1 zege op Fiorentina, dat in de finale van de Conference League staat.

Lautaro Martínez was met twee treffers aan het einde van de eerste helft de grote man bij Inter. De Argentijn poetste zo de vroege openingstreffer van zijn landgenoot Nicolas Gonzalez weg.

In de tweede helft kregen beide ploegen nog goede kansen, maar er werd niet meer gescoord in Rome. Zo redde Inter-doelman Samir Handanovic - die in de beker de voorkeur krijgt boven André Onana - bij een grote kans voor Fiorentina-spits Luka Jovic.

Dumfries en De Vrij

Bij Inter, dat eerder dit seizoen al de supercup won, speelde Denzel Dumfries de hele finale mee en viel Stefan de Vrij een half uur voor tijd in. Sofyan Amrabat deed de eerste zeventig minuten mee bij Fiorentina.

Duel tussen Dumfries en Amrabat

Het is de negende keer dat Inter de beker in de prijzenkast mag zetten. De 'Nerazzurri' wonnen de Coppa Italia vorig seizoen ook. Fiorentina blijft op zes eindzeges steken.

De ploeg uit Florence, slechts elfde in de Serie A, moet nog twee competitieduels spelen voordat het vizier op de Conference League-finale kan tegen West Ham United, op 7 juni in Praag.

Drie dagen later staat de Europese finale van Inter op het programma. In Istanbul neemt de ploeg het op tegen Manchester City met als inzet de Champions League.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl