Lautaro Martinez viert zijn doelpunt
NOS Voetbal

Inter ten koste van stadgenoot AC Milan naar finale Champions League

Een week na de 2-0 zege op AC Milan in de heenwedstrijd van de halve finales van de Champions League heeft Inter ook in de return de stadgenoot verslagen. In Stadio Giuseppe Meazza werd het 1-0 dankzij een doelpunt van Lautaro Martinez.

Inter mag zich daardoor voor het eerst sinds 2010, toen het onder leiding van José Mourinho en met Wesley Sneijder op het veld de finale won van Bayern München, weer finalist in de Champions League noemen.

Op 10 juni is Manchester City of Real Madrid in Istanbul de tegenstander in die finale.

Milan, dat op jacht moest naar doelpunten, kwam sterk uit de startblokken. Eerst was het back Theo Hernández die met een harde knal het doel onder vuur nam. De Fransman zag zijn inzet van een meter of dertig net over het doel van oud-Ajacied André Onana scheren.

Denzel Dumfries en André Onana vieren de winst op AC Milan

Een paar minuten later had Brahim Diaz de openingstreffer van Milan voor het inschieten. De Spanjaard werd perfect bediend door Sandro Tonali die over de linkerkant op kwam stomen. Diaz had de hoek voor het uitkiezen, maar produceerde tot afgrijzen van alle roodzwarte fans in het stadion een slap rollertje.

Nadat Milan was uitgeraasd werd Inter, waar Denzel Dumfries een basisplaats had, steeds sterker naarmate de eerste helft vorderde. Op een fraaie solo van de van een blessure teruggekeerde Rafael Leão na werd Milan niet meer gevaarlijk.

Lautaro beslist de wedstrijd

Het grootste gevaar kwam zelfs aan de andere kant toen Edin Dzeko een hard indraaiende vrije trap richting doel kopte. Met een geweldige reflex hield Milan-keeper Mike Maignan vervolgens zijn doel schoon.

Na rust gebeurde er niet veel meer. Milan was niet bij machte het Inter echt moeilijk te maken en de ploeg van Dumfries en Stefan de Vrij, die de hele wedstrijd op de bank bleef, vond het wel prima. Toen Lautaro Martinez een kwartier voor tijd op aangeven van invaller Romelu Lukaku Maignan in de korte hoek verschalkte, was het helemaal gedaan voor Milan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl