Lukaku

Champions League-finalist Inter verspeelt punten bij kampioen Napoli

Champions League-finalist Internazionale heeft in de Serie A punten verspeeld in de strijd om een ticket voor het miljardenbal van volgend jaar. Kampioen Napoli versloeg Inter in eigen huis met 3-1.

Door de nederlaag en een 1-0 overwinning van Lazio later op de avond bij Udinese is Inter naar de vierde plek gezakt. Nummer vijf AC Milan won een dag eerder met 5-1 van Sampdoria en is stadgenoot Inter tot twee punten genaderd.

De eerste vier plekken geven toegang tot de Champions League. Mocht Inter in de finale van het hoogste Europese voetbaltoernooi van Manchester City winnen, dan kwalificeert de ploeg van Simone Inzaghi zich ook voor het hoofdtoernooi van volgend jaar.

Serie A nieuw

Napoli was in de eerste helft gevaarlijker dan Inter, dat zich afgelopen week ten koste van Milan plaatste voor de finale van de Champions League. Gescoord werd er niet. Wel kreeg Roberto Gagliardini van Inter een rode kaart.

Spectaculairder

In de tweede helft werd het spectaculairder en vielen de doelpunten. André-Frank Zambo Anguissa schoot twintig minuten na rust fraai uit de draai raak (1-0).

Giovanni Simeone leek ongeveer tien minuten voor tijd de score te verdubbelen. Zijn goal werd echter afgekeurd, omdat medespeler Piotr Zielinski in de voorafgaande aanval een overtreding zou hebben gemaakt.

Luttele minuten later stond het plotseling gelijk. Romelu Lukaku tikte een voorzet van Federico Dimarco binnen (1-1).

Lang kon Inter niet genieten van de voorsprong. In de 85ste minuut schoot Giovanni Di Lorenzo de bal van afstand prachtig in de kruising (2-1). Diep in blessuretijd maakte Gianluca Gaetano de derde Napolitaanse treffer. Oog in oog met Inter-doelman André Onana werkte hij de bal binnen (3-1).

Stefan de Vrij speelde de hele wedstrijd voor Inter. Denzel Dumfries viel ruim een kwartier voor tijd in.