Arne Slot als trainer van Feyenoord met de schaal
NOS Voetbal

Succestrainer Slot zwijgt over toekomst: 'Moet nu alleen over de titel gaan'

Natuurlijk gaat het meteen over zijn toekomst. Arne Slot staat er goed op in Europa. Het binnenhalen van de titel met Feyenoord valt op.

"Maar laat de headlines vandaag alsjeblieft zijn hoe knap het is dat we dit voor elkaar hebben gekregen met z'n allen", smeekte Slot op een persconferentie na afloop.

Gehuld in een nat pak, waarover later meer, schoot de succestrainer tezamen met zijn gehele technische staf aan. Met de kampioensschaal voor zijn neus kreeg hij de vraag of hij ook volgend seizoen nog trainer is van Feyenoord.

"Goh, die vraag had ik niet aan zien komen", grapte Slot eerst nog. "Alles wat ik daar nu over zeg, zou afleiden van waar het vandaag echt over moet gaan. Namelijk over het kampioenschap, en niet over mijn toekomst. Ik heb nog een tweejarig contract hier, zoals iedereen weet."

Slot: 'Heel fijn om in het rijtje trainers te horen die een prijs hebben gewonnen'

Terwijl even daarvoor de uitzinnige spelers van Feyenoord in de kleedkamer hun dansjes waagden op ritmische muziek, nam de architect van het succes even afstand. In alle rust nam Slot, gebroederlijk naast zijn assistent Marino Pusic, een hapje van zijn pizzapunt. Niet wetende wat hem kort daarna te wachten stond.

Slot het bad in

Het "Arne Slot, Arne Slot, Arne Slot", werd gescandeerd en de Feyenoord-spelers tilden hun trainer op en gooiden hem onder luid gejuich het bad in. De actie kon op een grote lach rekenen van de zo geroemde oefenmeester.

Feest in Feyenoord-kleedkamer, waar succestrainer Slot het bad in wordt gegooid

Na de schaaluitreiking op het veld had Slot al even zijn eerste reactie gegeven op het winnen van zijn eerste prijs als hoofdtrainer. "Dit is onwerkelijk, maar het is heel fijn om in de groep trainers te zitten die een prijs heeft gewonnen."

"In Nederland is dat toch altijd wel een dingetje, ook voor mezelf", gaf hij toe. "Ik besef het nog niet helemaal, maar ik vind het wel een geweldig idee."

De architect

De trainer wordt algemeen gezien als de architect van dit succes. Vorig jaar haalde hij al de finale van de Conference League. Dit jaar volgt, met een team vol nieuwe gezichten, de eerste landstitel voor Feyenoord in zes jaar.

"Een ongelooflijke prestatie", stelde algemeen directeur Dennis te Kloese dan ook. "Arne is een fantastische trainer met een fantastische groep mensen om zich heen. Het is hun meer dan gegund."

Ook de bestuurder werd gevraagd naar de toekomst van Slot, die al wordt genoemd bij Tottenham Hotspur. "Zijn prestaties zijn dusdanig goed dat er naar hem gekeken zal worden, maar ik ben nog niet gebeld", aldus Te Kloese. "Ik weet zeker dat Arne het erg naar zijn zin heeft hier. We gaan het zien."

Ook doelman Justin Bijlow is meer dan tevreden over zijn trainer. "Daar hoeven we niet eens over te praten. Ik denk dat iedereen ziet hoe hij ons al twee jaar lang laat voetballen."

Bijlow hoopt dan ook dat Slot blijft. "Maar dat is zijn keuze. Dat moeten we respecteren en dat gaan we ook allemaal doen. Maar ik zal hem vanavond nog wel even aan zijn shirtje trekken, denk ik", zegt de Feyenoorder met een knipoog.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl