NOS Voetbal

Feyenoord-aanvoerder Kökçü met overslaande stem: 'Dit heeft Rotterdam verdiend'

Kökçü spreekt Legioen toe met overslaande stem: 'Dit heeft Rotterdam verdiend!'

Met een overslaande stem sprak Feyenoord-uitblinker Orkun Kökçü het Legioen toe. "Feyenoorders, kampioenen! Gaan we nog een feestje maken of niet?", sprak de kersvers kampioen voor eigen publiek na het binnenhalen van landstitel nummer zestien, meteen 3-0 zege op Go Ahead Eagles.

"Ik heb deze microfoon ook maar in mijn handen geduwd gekregen en weet eigenlijk niet wat ik moet zeggen", zei hij in extase. "Ik ben hartstikke blij, hartstikke trots. Dit hebben wij verdiend, Rotterdam heeft het verdiend. Wij zijn kampioen!"

Meteen verliefd op Feyenoord

De 22-jarige middenvelder speelt al negen jaar bij Feyenoord, maar begon zijn voetbalcarrière in geboorteplaats Haarlem. "Dicht bij Amsterdam, dan kun je makkelijk fan van Ajax worden. Maar toen ik eenmaal Feyenoord zag, was ik gelijk verliefd. Dit is echt mijn club."

"Als jonge jongen op Varkenoord (het jeugdcomplex van Feyenoord, red.) droom je van het eerste halen. Om nu als aanvoerder van Feyenoord kampioen te worden, is een jongensdroom", aldus Kökçü, die uit handen van clubiconen Robin van Persie en Giovanni van Bronckhorst de schaal uitgereikt kreeg.

Bekijk in de carrousel hieronder de uitreiking van de schaal, beelden uit de kleedkamer, de samenvatting van de kampioenswedstrijd en de reactie van Arne Slot, Santiago Giménez en Justin Bijlow.

Net als Kökçü is doelman Justin Bijlow een echte Feyenoorder. Hij draagt de titel op aan het collectief. "Ik denk dat echt iedereen zijn steentje heeft bijgedragen. Na een jaar lang hard werken, veel trainen en veel wedstrijden spelen, komt dit er dan uit", concludeerde hij trots.

"We zijn het seizoen begonnen met vijftien nieuwe spelers. Dat zijn ook vijftien personen die ineens in de groep komen. Door hard te werken en eerlijk te zijn tegen elkaar, zijn we als groep naar elkaar gegroeid. Met goed voetbal erin groei je dan ook nog eens in het seizoen."

Hartman was bijna weg

Bij Quilindschy Hartman, ook al een kind van de club, rolden de tranen over zijn wangen na het laatste fluitsignaal. "Ik denk dat iedereen bij de Feyenoord Academy heel trots is op dit kampioenschap", zei hij even later. "Normaal ben ik heel rustig, maar vanavond zeker niet!"

De energieke linksachter is dit seizoen doorgebroken bij Feyenoord. Het had niet veel gescheeld of hij was verhuurd aan zijn oude club Excelsior, waar hij al mee in gesprek was. "Ik was op zoek naar minuten en dacht ze daar te vinden. Geen gekke gedachte op dat moment."

Hartman was bijna weg bij Feyenoord: 'Maar Slot vond me te goed om te verhuren'

Totdat Arne Slot ingreep. "Hij zei dat ik te goed was om verhuurd te worden en mijn kansen zou krijgen. Zie hier het eindresultaat", vertelde Hartman trots met een kampioensmedaille en Feyenoord-sjaal om zijn nek.

Op de tribunes in de Kuip zaten veel fans met een sombrero op hun hoofd, uit liefde voor de Mexicaan Santiago Giménez, die tegen Go Ahead Eagles de 2-0 maakte. "De fans zijn waanzinnig. Het is geweldig om hier te zijn", liet de spits weten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl