NOS NieuwsAangepast

Rotterdam viert feest na titel Feyenoord, rond de honderd aanhoudingen

 • ANP
  Feest in de binnenstad
 • ANP
  Fakkels als vreugdevuur
 • ANP
  De binnenstad van Rotterdam bij het vallen van de avond

In Rotterdam hebben duizenden mensen het kampioensfeest van Feyenoord gevierd. Het Stadhuisplein, de Binnenrotte en de Coolsingel stonden al snel zo vol met feestende Feyenoorders dat de gemeente mensen opriep om ergens anders een feestje te vieren.

De sfeer was over het algemeen goed en de politie noemde de feestelijkheden "beheersbaar". Aan het eind van de avond meldde een politiewoordvoerder dat er zo'n honderd mensen waren aangehouden.

Rond 20.30 uur ging het nabij de Coolsingel korte tijd mis. Agenten werden lastiggevallen en er was sprake van openlijke geweldpleging, waarop de mobiele eenheid ingreep, zegt de politie. Daarbij werd een waterkanon ingezet. Ook na middernacht kwam de mobiele eenheid in actie.

Waterkanon ingezet op Coolsingel in Rotterdam

Het centrum stond al voor de aftrap vol met supporters van Feyenoord. De spanning was om te snijden in Rotterdam, voorafgaand aan de kampioenswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Maar al na twintig minuten was het 2-0 en ebde de ergste spanning weg. De wedstrijd eindigde in 3-0.

Na het laatste fluitsignaal sloeg de spanning snel om naar intense vreugde. "We zijn kampioen! En terecht!", zei een uitzinnige supporter. "Ik huil nooit. Maar nu heb ik gehuild", zei een andere fan.

Sommige Feyenoorders verheugen zich al op de deelname aan de Champions League:

Feyenoorders uitzinnig na kampioenschap: 'Ik heb gehuild!'

In de binnenstad werd voor de aftrap al hartstochtelijk You'll never walk alone van Lee Towers meegezongen. Na het laatste fluitsignaal barstte een volksfeest los en namen supporters traditiegetrouw een kampioensduik in de fontein op het Hofplein, hoewel er ook al fans waren die tijdens de wedstrijd verkoeling hadden gezocht.

In de loop van de avond bleven er mensen komen en de gemeente sloot het Hofplein af voor trams en auto's. De sfeer was uitgelaten, zagen ook twee bezoekers van de festiviteiten: "Kijk het sfeertje om je heen. Echt mooi!"

Ultieme ontlading na het eindsignaal:

Zo werd het eindsignaal in Rotterdam ontvangen

De gemeente vroeg feestvierders om rond 22.00 uur huiswaarts te keren, zodat de Coolsingel klaar kon worden gemaakt voor de huldiging van maandag.

 • ANP
  Fans aan het Hofplein
 • ANP
  Fans in de vijver
 • ANP
  Supportersin het stadscentrum vieren de 1-0 tijdens de wedstrijd van hun club tegen Go Ahead Eagles
 • ANP
  Fans in extase
 • ANP
  Fans zijn in extase

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl