Donyell Malen viert een doelpunt tegen Eintracht Frankfurt
NOS VoetbalAangepast

Dortmund profiteert, mede dankzij Malen, van misstap Bayern en pakt koppositie

Borussia Dortmund heeft met nog vijf wedstrijden te gaan de koppositie in de Bundesliga overgenomen van Bayern München. Dortmund profiteerde met een 4-0 zege op Eintracht Frankfurt van een misstap van Bayern eerder op de dag (3-1 nederlaag bij Mainz).

Nadat Dortmund een week geleden verzuimd had koploper Bayern München voorbij te gaan - beide clubs speelden gelijk - kreeg de club van Oranje-international Donyell Malen zaterdag een nieuwe kans.

En die greep Borussia Dortmund met beide handen aan. Binnen 25 minuten stond het al 2-0, vlak voor rust lag de bal voor de derde keer achter Eintracht-doelman Kevin Trapp.

Jude Bellingham was de maker van het eerste doelpunt en even later liet Malen zien zijn draai helemaal gevonden te hebben bij Dortmund. De 24-jarige aanvaller, die in de zomer van 2021 overkwam van PSV, kreeg de bal doorgekopt van Karim Adeyemi en haalde doeltreffend uit. Daarmee scoorde hij voor de vijfde wedstrijd op rij.

Mats Hummels, die er in 2012 ook bij was toen Dortmund voor het laatst de landstitel veroverde, zorgde met een rake kopbal voor een 3-0 ruststand. Dortmund deed het in de tweede helft iets rustiger aan. Alleen Malen wist nog een keer te scoren en bracht de eindstand op 4-0.

Bayern zakt naar tweede plaats

Met die zege verwees Dortmund concurrent Bayern München naar de tweede plaats op de ranglijst. De 32-voudig landskampioen was namelijk met 3-1 onderuitgegaan bij Mainz.

Stand Bundesliga

Voor rust liep het al niet zo soepel bij Bayern, dat afgelopen woensdag werd uitgeschakeld in de Champions League, maar de kansen waren wel voor de bezoekers. De eerste goal van Sadio Mané werd afgekeurd, maar zijn tweede telde wel. Het was voor de 31-jarige Senegalees zijn eerste doelpunt in de Bundesliga sinds eind oktober.

Bayern stort in

Na rust stortte de ploeg van Thomas Tuchel helemaal in. Ludovic Ajorque kopte in de 65ste minuut de gelijkmaker binnen. Nog geen kwartier later stond er een 3-1 voorsprong voor de thuisploeg op het scorebord.

Leandro Barreiro had het tweede doelpunt van Mainz gemaakt, Aaron Martín gaf met een schot in de verre hoek doelman Yann Sommer het nakijken. Bayern lag vervolgens op apegapen en wist er niet eens meer een slotoffensief uit te persen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl