De Ligt knalt de 1-0 binnen voor Bayern München tegen Freiburg
NOS Voetbal

Bayern dankzij streep van De Ligt langs Freiburg, Malen scoort weer voor Dortmund

Matthijs de Ligt heeft Bayern München in de Bundesliga-wedstrijd tegen Freiburg aan drie punten geholpen. Dankzij een ziedend schot van afstand van de Oranje-international werd met 1-0 gewonnen, waardoor de Zuid-Duitsers de koppositie behouden.

Achtervolger Borussia Dortmund won eveneens, thuis met 2-1 van Union Berlin. Ook daar kwam een Nederlander tot scoren: Donyell Malen maakte de 1-0.

Tuchel dankt De Ligt

Op bezoek bij Freiburg was Bayern de dominante partij, zonder daarbij tot al te veel kansen te komen. Toch drong het Freiburg wel erg ver naar achter. Een doelpunt van de ploeg van de nieuwe trainer Thomas Tuchel hing daardoor wel lang in de lucht.

De goal viel uiteindelijk pas een half uur voor tijd, toen De Ligt wat ruimte kreeg, de bal klaarlegde en vernietigend uithaalde. Keeper Mark Flekken, ook international van Oranje, was volkomen kansloos.

Matthijs de Ligt viert zijn treffer tegen Freiburg

Met Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch vielen bij Bayern nog twee Nederlanders in. Gravenberch leidde met een fraaie draai om zijn as nog bijna de 2-0 in, maar Jamal Musiala schoot op de paal.

Freiburg viel in de slotfase nog aan, maar kansen dwong de thuisploeg niet meer af.

Malen weer belangrijk

Borussia Dortmund raakte vorige week de koppositie kwijt aan Bayern en moest door die nederlaag ook naar beneden kijken, waar Union Berlin stond te popelen om de tweede plek over te nemen.

Malen, de laatste tijd uitstekend op dreef, was na een klein half uur spelen weer eens doeltreffend. De aanvaller kwam in de zestienmeter slim voor zijn man en tikte de bal in het dak van het doel.

Union kwam daarna terug door een doelpunt van Kevin Behrens, maar in de slotfase werkte Dortmund-spits Youssoufa Moukoko de winnende treffer binnen. Het gat met Bayern blijft daardoor twee punten en Union hoeft voorlopig niet van de tweede plek te dromen.

De stand in de Bundesliga

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl