Freiburg kegelt na late strafschop Bayern en Tuchel uit Duits bekertoernooi

Freiburg verrast Bayern München in Duits bekertoernooi

SC Freiburg heeft zich ten koste van Bayern München geplaatst voor de halve finales van het Duitse bekertoernooi. Dankzij een hele late strafschop won de ploeg van keeper Mark Flekken in München met 2-1.

Flekken had een basisplaats bij de nummer vier van de Duitse competitie, waar Jong Duitsland-keeper Noah Atubolu de vorige twee bekerwedstrijden nog onder de lat had gestaan. De Nederlandse goalie mocht echter na negentien minuten al vissen na een rake kopbal van Dayot Upamecano.

Lang kon Bayern, waar alleen De Ligt een basisplaats had, niet genieten van die voorsprong, want nog geen tien minuten later was het alweer 1-1. Nicolas Höfler knalde de bal na slecht wegwerken van de Bayern-defensie van ver kiezelhard achter doelman Yann Sommer.

Bayern viert de 1-0 van Dayot Upamecano

Bayern was in het vervolg de bovenliggende partij, kwam ook tot kansen, maar alleen Benjamin Pavard was heel dicht bij een treffer. De Fransman kopte op de lat.

Hands Musiala

Op het moment dat beide ploegen al met het hoofd bij de verlenging waren, kreeg Freiburg een strafschop. Nicolas Höfler zag diep in blessuretijd zijn schot op de uitgestoken handen van Jamal Musiala komen en de bal ging op de stip. Lucas Höler schoot kiezelhard raak voor de 1-2.

Bayern krijgt wel al heel snel kans om revanche te nemen, want komende zaterdag staan beide ploegen in Freiburg tegenover elkaar in de competitie.

De uitschakeling is een flinke domper voor de nieuwe trainer Thomas Tuchel, die pas sinds vorige week in Beieren werkzaam is. Hij begon afgelopen weekend met een fraaie overwinning op concurrent Dortmund, maar moet nu de uitschakeling in de beker slikken.

Götze en Kolo Muani helpen Frankfurt langs Union

Eerder op de avond had Eintracht Frankfurt zich al bij de halvefinalisten geschaard. In eigen huis werd Union Berlin, waar Danilho Doekhi negentig minuten mee mocht spelen, met 2-0 verslagen. Sheraldo Becker werd een kwartier voor tijd gewisseld.

Grote man aan de kant van van de Eintracht werd Randal Kolo Muani. De Frans international was binnen anderhalve minuut twee keer trefzeker.

Eerst rondde hij knap af na een heerlijk hakballetje van Mario Götze en negentig tellen later schoot hij, weer op aangeven van Götze, de bal over de veel te ver uitgekomen doelman Lennart Grill heen.

Kolo Muani viert een van zijn treffers

Woensdag staan de andere twee kwartfinales op het programma. 1. FC Nürnberg, de nummer dertien op het tweede niveau, ontvangt in eigen huis de hekkensluiter van de Bundesliga, VfB Stuttgart. RB Leipzig, de nummer vijf in de Bundesliga, neemt het in Leipzig op tegen nummer twee Borussia Dortmund.

Zondag wordt er geloot voor de halve finales, die worden gespeeld op 2 en 3 mei. De finale vindt plaats op 3 juni in het olympisch stadion in Berlijn.