Gregor Kobel kan het nauwelijks geloven, Thomas Müller juicht
NOS Voetbal

Blunder luidt droomdebuut Tuchel in bij Bayern, dat Dortmund van plek 1 stoot

Het was het vervelendste wat Gregor Kobel kon overkomen, op het slechtst denkbare moment voor zijn club Borussia Dortmund.

De keeper wilde een bal afkomstig van tegenstander Dayot Upamecano wegrammen, maar maaide volledig mis. En zo nam Bayern München virtueel de leiding over in de Bundesliga, door een doelpunt van eigen helft dat de wereld overgaat. Met 4-2 kwam Dortmund er nog genadig vanaf, maar de eerste plek is het kwijt.

De stand na zaterdag in de Duitse Bundesliga

Zo werd het de best denkbare rentree voor trainer Thomas Tuchel in de Bundesliga, in de topper tegen zijn oude club die gewonnen moest worden om de gemoederen in Zuid-Duitsland weer tot bedaren te brengen.

Want Julian Nagelsmann werd zonder pardon aan de kant gezet, ook al streed Bayern nog op drie fronten mee om de prijzen. Maar in de competitie werd te veel geknoeid de laatste maanden, waardoor de elfde landstitel op rij serieus in gevaar was gekomen.

Meer concurrentie Bayern knoeit

Maar op de dag waarop Dortmund werd verslagen, knoeiden RB Leipzig (0-3 tegen Mainz) en Freiburg (1-1 tegen Hertha) en ziet het er in een paar uur weer een stuk rooskleuriger uit voor Bayern.

Dortmund was sinds november ongeslagen in de Duitse competitie, maar stond na 23 minuten al dik achter. Na die 1-0 van Upamecano maakte Thomas Müller de 2-0 (op aangeven van Matthijs de Ligt) en 3-0.

Kingsley Coman maakte de vierde en de mooiste van de dag werd daarna afgekeurd. Eric Maxim Choupo-Moting controleerde op de borst en werkte sierlijk binnen, maar bleek buitenspel te staan.

Emre Can (penalty) en invaller Donyell Malen verzachtten de pijn voor Dortmund, met treffers die verder weinig waard waren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl