NOS Nieuws

Wekdienst 17/4: Testvlucht met Starship • Uitspraak rechter over vliegtuigcrash Airbus

Goedemorgen! Vandaag een testvlucht met de immense SpaceX-raket Starship en de rechter in Frankrijk doet uitspraak in een zaak over een gecrasht vliegtuig.

Eerst het weer: lokaal komt eerst nog wat mist voor. In de loop van de ochtend wisselen zonnige momenten en wolken elkaar af. Later in de ochtend en de middag valt soms een enkele bui. Op de meeste plaatsen blijft het echter droog. De wind waait uit noordoostelijke richtingen neemt in kracht toe en wordt veelal matig.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En hier is de actuele situatie op het spoor te vinden.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Ruimtevaartbedrijf SpaceX voert de eerste testvlucht uit van een nieuw ruimteschip. Het gaat om Starship, de grootste raket ooit gebouwd. De lancering is live te volgen.
  • Onderzoekers van USBO, verbonden aan de Universiteit Utrecht, hebben gekeken naar een mogelijk sociaal onveilige werksfeer in het Tweede Kamergebouw. Ze presenteren vandaag hun bevindingen.
  • De rechter in Parijs doet uitspraak in een zaak tegen vliegtuigbouwer Airbus en luchtvaartmaatschappij Air France. Ze worden beschuldigd van onvrijwillige doodslag omdat een crash van een Air France-vliegtuig dat in 2009 op weg was van Rio de Janeiro naar Parijs te voorkomen zou zijn geweest.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Een vrouw is bevallen van een dochtertje op de vluchtstrook van de snelweg A13, ter hoogte van de afrit naar Delft. Ze was met haar partner onderweg naar het ziekenhuis, de verloskundige reed achter het stel aan.

Uiteindelijk is de baby met hulp van de verloskundige ter wereld gekomen, ambulancebroeders hebben moeder en dochter naar het ziekenhuis gebracht:

Baby geboren op vluchtstrook A13

Fijne maandag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl